10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Accidentat mortal de un sofer obosit si neatent

Nicolae Preda, de 74 de ani, din Fagaras – Brasov, avind resedinta in comuna Gradinari – Olt, a fost accidentat mortal de un sofer in noaptea de 4 spre 5 iunie pe DN 64 (km 54+800), pe raza comunei mentionate, in vreme ce se indrepta spre casa circulind pe mijlocul drumului. Soferul, Dan Ionel Agiu, de 29 de ani, fara ocupatie, din comuna Izbiceni, se afla la volanul autoturismului proprietate personala Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare OT-07-JAN, si tracta o remorca incarcata cu 1.000 de kilograme de rosii. El plecase de acasa cu noaptea in cap si intentiona sa ajunga la Dragasani pentru a vinde rosiile. La un moment dat, din cauza neatentiei si a oboselii, dar si pentru ca a fost orbit de farurile unui autovehicul care circula din sens opus, l-a accidentat mortal pe Nicolae Preda. Acesta circula neregulamentar – pe mijlocul partii carosabile. In urma accidentului a rezultat moartea batrinului si avarierea serioasa a autoturismului lui Ionel Dan Agiu. Politistii desfasoara acum cercetari pentru a determina cauzele exacte in care s-a produs accidentul si stabilirea vinovatiei.

(M.M.)

Din pasiune pentru muzica, un minor fura radiocasetofoane din masini

Politistii mehedinteni au retinut zilele trecute un minor care a dat mai multe spargeri in autoturismele parcate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. La domiciliul lui Stevie N., de 16 ani, din comuna Devesel, politistii au gasit un casetofon auto, un cutit si o surubelnita. Minorul a spart, in noaptea de 26 spre 27 mai, un autoturism parcat in zona Kisseleff, infractiune ramasa initial cu autori necunoscuti. El le-a declarat politistilor ca ii place sa asculte muzica la radiourile furate si ca, dupa spargere, a plecat la tara. S-a intors insa in oras, in seara de 2 iunie, si, dupa ce a luat la rind barurile din oras, a mai incercat usile altor autoturisme, sustragind un alt casetofon. A fost insa observat de o femeie, care a anuntat politia, Stevie N. fiind astfel oprit din „pasiunea“ sa pentru radiocasetofoanele auto.

(F.L.)

Amenzi aplicate de inspectorii sanitari din Olt

Inspectorii sanitari din judetul Olt au aplicat in primele cinci luni ale anului 165 de sanctiuni contraventionale in valoare de circa 241 de milioane de lei. Nivelul mare al amenzilor a fost determinat de nerespectarea de catre cei controlati, 762 de persoane fizice si persoane juridice, a prevederilor legale igienico-sanitare. Intre cei verificati si sanctionati de Inspectia Sanitara de Stat Olt s-au numarat unitati de alimentatie publica, unitati sanitare, dar mai ales firme private. Pentru incalcarea repetata a legislatiei igienico-sanitare in vigoare, a fost dispusa suspendarea temporara a activitatii la 13 agenti economici. La sase dintre firmele controlate li s-a retras autorizatia sanitara de functionare.

(M.M.)

S-a imbatat si si-a violat matusa

Suta Gheorghe, de 43 de ani, din localitatea Jiana-Mehedinti, si-a violat matusa, in virsta de 73 de ani, in noaptea de 31 mai spre 1 iunie. Dupa viol, in jurul orei 3.00, el a disparut, dar a fost gasit de politisti, in dimineata aceleiasi zile. Suta le-a declarat oamenilor legii ca s-a imbatat si s-a dus sa doarma la matusa sa, nestiind ce s-a intimplat in acea noapte. Prezentat Parchetului Vinju-Mare, procurorii i-au emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Suta Gheorghe este recidivist, fiind cercetat si pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Pe 22 mai, el a patruns, prin escaladare, in locuinta unui consatean, de unde a sustras mai multe bunuri.

(F.L.)

Jandarmii gorjeni – de paza la conductele de petrol

Comandamentul de Jandarmi Judetean Gorj trebuie sa asigure, incepind cu luna iunie, paza si interventia la conductele magistrale de transport al produselor petroliere si instalatiile aferente acestora, apartinind SC CONPET SA Ploiesti. Paza acestor obiective se face in conformitate cu un protocol semnat intre Ministerul de Interne si Ministerul Industriei si Resurselor. In prima faza, jandarmii vor pazi conductele pe o distanta de 21 de kilometri, intre localitatile Andreesti, Tulburea si Ulmul lui Tudor. Inca din prima zi de activitate, jandarmii au prins un muncitor de la PETROM SERVICE Ticleni care furase si transporta cu bicicleta 54 de litri de gazolina. Traian Cojocaru, din Costesti, a fost predat politiei pentru continuarea cercetarilor.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS