11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSa fie droguri, sa fie aromatizante?

Sa fie droguri, sa fie aromatizante?

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Dolj sustine, intr-un comunicat remis presei, ca in Punctul de trecere a frontierei Bechet – Dolj, asupra a doi cetateni straini (unul olandez, altul ceh) au fost descoperite droguri.

Intrucit comportamentul celor doi cetateni straini era unul specific consumatorilor de droguri, echipa de control, formata dintr-un politist de frontiera si un lucrator vamal, a trecut la efectuarea unui control amanuntit al persoanelor si mijlocului de transport cu care calatoreau.

In urma controlului executat au fost descoperite, ascunse in interiorul masinii, trei grame de canabis si 2,8 grame de hasis, precum si cinci narghilele de dimensiuni diferite, cinci fotografii reprezentindu-l pe cetateanul olandez consumind droguri, o fotografie color a teroristului international Osama bin Laden, o carte de identitate scrisa in limba araba, cu fotografia unui cetatean arab si o impresiune digitala.

Cetateanului olandez i s-au intocmit acte de cercetare penala sub aspectul savirsirii infractiunii prevazute de art. 3 si 4 din Legea 143/2000, fiind predat Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova (CZCCOA), iar cetateanul ceh il insoteste in calitate de martor pentru continuarea cercetarilor.

In functie de rezultatul acestora, cei doi straini urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Dolj.

Numai ca seful CZCCOA, colonelul Gheorghe Bica, spune ca, dupa ce au fost retinuti pentru 24 de ore, cetatenii straini si-au continuat excursia. „Cei doi cetateni straini au parasit Romania dupa ce am constatat ca nu au comis nici o infractiune. Ceea ce a trimis Politia de Frontiera la analiza s-a dovedit a nu fi droguri, ci substante aromatizante. Cit despre fotografiile cu Osama bin Laden, erau carti postale care se pot cumpara din tarile prin care cei doi au trecut (Pakistan, Iran, India, Afganistan – n.r.) de la orice chiosc“, a precizat colonelul Bica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS