9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtopopul de Gorj se plinge ca sectele ii fura enoriasii

Protopopul de Gorj se plinge ca sectele ii fura enoriasii

Vasile Vladoiu, protopopul de Gorj, a atras atentia autoritatilor locale asupra modului in care sectele religioase se impun in aproape toate localitatile din judet.

Acesta crede ca practicile sectante sint un pericol pentru societate: „In comuna Ceauru, acolo unde nu exista nici un reprezentant al Martorilor lui Iehova, ne-am trezit cu o casa de rugaciune specifica sectei. Intr-un timp foarte scurt, incearca sa se impuna peste tot, cu toate ca Biserica Ortodoxa face eforturi pentru ca oamenii sa-si intoarca fata la Dumnezeu. Martorii lui Iehova sint cei mai numerosi, reprezentind o secta care devine din ce in ce mai puternica“.

Alt grup de sectanti – „Credinciosii dupa Evanghelie“ – si-a facut simtita prezenta in orasul Motru si in localitatile Turburea si Ticleni. Lidia Stoica, o fosta „sora“ a celor care fac parte din aceasta secta, a declarat: „Traiesc in grupuri, intr-o mare familie, se ajuta intre ei, dar este o viata plina de privatiuni. Am trait asa de cind m-am nascut si pina m-am casatorit cu un ortodox. Ei au o casa care se numeste Betel, primesc ajutoare din strainatate… Sint bine organizati si uniti“. Subprefectul Eugen Vilceanu a declarat: „Oamenii se indeparteaza de biserica din cauza unor preoti ale caror practici sint detestate de catre enoriasi. Aici ar trebui sa intervina Inaltii Bisericii Ortodoxe. Noi nu ne putem implica intr-o asemenea problema, pentru ca este exclusiv a Bisericii. Sintem constienti insa de fenomenul extinderii unor secte religioase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS