13.7 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintii a 32 de consilii judetene si-au ales structurile de conducere

Presedintii a 32 de consilii judetene si-au ales structurile de conducere

La Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania participa reprezentantul Federatiei Alesilor Locali, Emil Calota, secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei Publice, Romeo Postelnicu, reprezentanti RDI, expertul guvernamental Dan Ilie Morega si Valeria Valery, reprezentantul Regiunii Sud-Vest din partea Uniunii Europene.

Din partea judetului gazda au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, prefectul Dan Trancota si viceprimarul Ilie Pisoi. In prima parte a intilnirii, desfasurata joi dupa-amiaza, au fost prezentate principalele deficiente din activitatea desfasurata in cadrul Uniunii, de catre unele consilii judetene, fiind subliniata slaba participare la aceste reuniuni a reprezentantilor judetelor Vrancea, Bihor, Constanta, Brasov, Covasna, Satu-Mare, dar si judetele care au mari restante la plata cotizatiei prevazute in statutul Uniunii, fiind nominalizate, in acest sens, judetele Brasov, Caras-Severin, Giurgiu, Iasi si Hunedoara.

Propunerea presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Bebe Ivanovici, ca alesii locali sa poata fi reprezentati la astfel de intilniri si de catre alti colegi din teritoriu, a nascut dezbateri aprinse. Cel care le-a pus capat a fost presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea, solicitind sa nu se discute „despre deficientele unor anume judete, ci despre Uniune in sine, pentru ca presedintii care au mai lipsit au simtit probabil ca aceasta organizatie nu le reprezinta interesele.

„Speram ca aceasta reuniune sa reprezinte, pentru administratia publica locala judeteana, un nou punct de plecare, o noua adaptare la cerintele Uniunii Europene. Aceasta, si pentru ca multi dintre noi vor merge, in perioada 2-6 iunie, la Strasbourg, unde trebuie sa ne pledam cauza cit mai bine“, a spus presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu.

38.650 de dolari pentru dezvoltarea organizatiei

Tot joi, au fost prezentate si granturile obtinute de Uniune. Pentru dezvoltarea organizatiei, s-a obtinut un grant in valoare de 38.650 de dolari, acordat pentru perioada 1 aprilie-15 septembrie 2002. Banii vor fi cheltuiti, in principal, pentru dezvoltarea organizationala-5.700 de dolari si pentru relatii internationale -15.150 de dolari.

Un alt grant care urmeaza sa fie aprobat pentru acest an se refera la serviciile de protectie a copilului – „Planul strategic pentru personal si resursele bugetului din centrele de plasament la centrele alternative“. Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, desfasurata la Drobeta Turnu Severin, a fost salutata, in deschidere, de catre premierul Adrian Nastase, printr-un mesaj trimis participantilor. Primul ministru si-a exprimat increderea ca, indiferent de culoarea politica a participantilor, presedintii consiliilor judetene vor continua sa conlucreze, in interesul Romaniei. Presedintii de consilii judetene din tara au participat ieri la videoconferinta cu primul ministru, dupa care s-a desfasurat ultima parte a Adunarii Generale, in care a avut loc si alegerea presedintelui si a colegiului de conducere a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS