24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda Financiara a sanctionat firmele care nu-si utilizeaza casele de marcat

Garda Financiara a sanctionat firmele care nu-si utilizeaza casele de marcat

• Garda Financiara Dolj a continuat si in ultima saptamina a lunii mai seria controalelor operative la agentii economici cu capital de stat sau privat • La mai multe firme au fost descoperite case de marcat folosite pe post de mobila sau de orice altceva, dar in nici un caz pentru inregistrarea incasarilor si emiterea de bonuri fiscale

SC EUROGENETIC SRL din Bals detine, pe Drumul European 70, la km 8,4, o statie Peco unde sint comercializate produse petroliere in sistem en detail. Statia Peco a fost dotata cu casa electronica de marcat, care este insa tinuta doar de mobila, caci nu sint inregistrate incasarile si nu sint emise bonuri fiscale clientilor.

Pentru incalcarea prevederilor Legii nr.64/2002 privind utilizarea aparatelor electronice de marcat, comisarii Garzii Financiare doljene au sanctionat firma cu o amenda contraventionala de 20 de milioane de lei, fiind totodata confiscate si incasarile neinregistrate, in cuantum de 5,2 milioane de lei.

Un caz similar a fost descoperit la benzinaria din Cosoveni proprietatea SC PASAN OIL SRL, unde, pe linga sanctiunea contraventionala de 20 de milioane, au fost confiscate cele 7,7 milioane de lei, reprezentind incasari neinregistrate.

Pe linia respectarii disciplinei financiare si a inregistrarii unor documente cu regim special, comisarii au efectuat un control la Moara Unirea, apartinind SC SIC PAN SRL, unde au dat o amenda de 20 de milioane de lei. Nu de alta, dar platile si incasarile depaseau plafonul stabilit prin OG 15/1996.

„Tot in comuna Unirea, comisarii Garzii Financiare Dolj au mai aplicat o sanctiune contraventionala de zece milioane de lei SC BEDSIL SRL, in magazinul careia nu au fost intocmite documente de intrare-receptie pentru piinea vinduta in luna mai“, a precizat Ion Vanusca, purtatorul de cuvint al institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS