14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn copil a fost inhumat fara certificat de deces

Un copil a fost inhumat fara certificat de deces

• Mama si-a ingropat fiul, fara ca medicul de familie sa fi constatat decesul • Doctorita a refuzat sa se deplaseze ca sa afle cauza mortii copilului, desi mama i-a solicitat in doua rinduri acest lucru

Floriana Mihai, de 23 de ani, din orasul Segarcea-Dolj, este o femeie sarmana. Necasatorita niciodata, a adus totusi pe lume trei copii. Ultimul a fost un baietel care s-a nascut prematur pe 6 martie 2002. Deoarece a avut doar 900 de grame la nastere, copilasul a stat o vreme la incubator, sub stricta supraveghere medicala. Dupa ce a luat in greutate, copilul a fost luat acasa de mama lui, ba chiar a fost inscris in registrul de stare civila al Primariei Segarcea. Fiind atit de plapind, micutul s-a imbolnavit si a murit pe 23 mai, la doar doua luni si 18 zile de la nastere.

Doctorita n-a venit sa constate decesul

In ziua decesului, Floriana a dat fuga la medicul de familie, doctorita Viorica Bala, chemind-o pe aceasta sa vina acasa si sa constate decesul, ca doar nu se putea plimba prin oras cu copilul mort in brate. Doctorita insa n-a catadicsit sa se deplaseze pina la Florentina acasa. Vazind ca nu vine, mama a revenit la dispensar a doua zi, solicitind iarasi ajutorul doctoritei pentru intocmirea documentelor legale privind decesul. Dar a fost tratata cu acelasi refuz. In aceasta situatie, mama a hotarit sa-si inmorminteze fiul.

Sesizate cu privire la inhumarea fara certificat de deces, lucratorii de la Politia judiciara, insotiti de un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj si de un medic legist, s-au deplasat miercuri la fata locului, procedind la exhumarea cadavrului si efectuarea necropsiei. Rezultatul necropsiei a evidentiat ca nu sint suspiciuni cu privire la savirsirea unui eventual omor, moartea bebelusului fiind patologica. Povestea nu s-a incheiat insa aici.

Politia si Colegiul Medicilor Dolj continua anchetarea doctoritei

Politia continua in prezent cercetarile, urmind sa-i ceara socoteala doctoritei Viorica Bala si sa ia impotriva ei eventualele masuri legale. La rindul sau, Colegiul Medicilor Dolj nu va sta cu miinile in sin.

„Urmeaza sa declansam propria noastra ancheta, pentru a afla daca doctorita se face vinovata de ceva. Oricum, trebuie sa mentionez ca orice deces al unui copil care nu a implinit un an este considerat suspect, autopsia fiind obligatorie in asemenea cazuri. Cit despre motivatia doctoritei de a nu se duce sa vada bebelusul mort, urmeaza sa ne pronuntam dupa ce-i vom lua acesteia o nota explicativa“, a precizat dr. Doru Dobrescu, presedintele Colegiului Medicilor Dolj.

Pina acum, politistii din Segarcea nu-si explica nici ei de ce doctorita Viorica Bala a refuzat sa se deplaseze pentru a constata decesul. „Daca ea nu putea, ne putea anunta pe noi, ori pe vreun medic legist, ca sa verificam conditiile in care a survenit moartea copilului. Nu a facut-o si nu inteleg de ce“, a spus mr. Nicusor Badea, seful Politiei Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS