22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Primaria Craiova este in faliment!“

„Primaria Craiova este in faliment!“

Primarul Vasile Bulucea a fost interpelat in sedinta de ieri a Consiliului Local Craiova de catre consilierul Constantin Stamatoiu, care a afirmat ca primarul a apelat la fondul de rulment intrucit „Primaria municipiului Craiova este in faliment“.

„Numai astfel se explica faptul ca nu a trecut nici prima jumatate a anului si se umbla la fondul de rulment. Totul vine de la faptul ca persoanele fizice isi platesc taxele si impozitele la timp, dar societatile comerciale cu capital majoritar de stat nu le platesc; si aici vorbim de zeci de miliarde de lei! De ce se permite acest lucru?“, a spus Constantin Stamatoiu. Aceasta nu este singura nemultumire a consilierului care l-a acuzat, de asemenea, pe Vasile Bulucea, de „trucarea“ licitatiilor care se tin in Primaria Craiova, intrucit „din comisiile licitatiilor fac parte numai consilieri de la PSD“.

Primarul s-a aparat vehement, spunind ca, intr-adevar, primaria trece printr-o perioada mai grea din punct de vedere financiar, dar nu poate fi vorba despre un faliment: „Este adevarat ca avem acesti bani de incasat de la societatile comerciale, dar deocamdata nu ii putem constringe pentru ca sint in lege. Mai sint doua saptamini pina la 15 iunie, cind trebuie sa primim acesti bani si de-abia atunci, daca nu ii primim, putem spune ca avem probleme cu banii. Eu va garantez ca nu e vorba de nici un faliment si va asigur ca lucrurile se vor rezolva. Este numai o perioada mai grea in care trebuie sa chibzuim banii sa multumim pe toata lumea“.

In ceea ce priveste licitatiile desfasurate in primarie, primarul a spus ca este un simplu executant, consiliul local fiind cel care hotaraste componenta comisiilor si ca singurul lucru care il intereseaza este sa aiba sase consilieri la fiecare licitatie, indiferent de culoarea lor politica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS