22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal29 de cazuri de coruptie au fost inregistrate in ultima luna

29 de cazuri de coruptie au fost inregistrate in ultima luna

SC ATNIP SRL din Tirgu Jiu – campioana la contrabanda cu benzina de extractie

Angajatii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj au depistat, in perioada 25 aprilie – 25 mai, 29 de cazuri de savirsire a infractiunii de coruptie, intre care trafic de influenta – noua, dare si luare de mita – 13. In prezent, 17 persoane sint cercetate de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru infractiunile mai sus amintite.

Un caz deosebit care a dat de furca politistilor a fost cel al lui Remus Dirvareanu din Craiova. Acesta a pretins de la trei persoane diverse sume de bani, in schimbul unor servicii. Remus Dirvareanu le-a promis celor trei obtinerea unor pedepse mai mici pentru diversi cetateni cercetati penal, precum si obtinerea unui livret militar, fara satisfacerea stagiului prevazut de lege.

Desi a primit 50 de milioane de lei, craioveanul a „uitat“ sa isi mai tina promisiunea. Alexandru Caldararu, rom din comuna Scoarta, i-a promis consateanului sau, Sorin Berchez, ca il va scapa de dosarul penal in care este judecat pentru trafic de influenta. Caldararu s-a laudat ca are cunostinte in IJP Gorj, care l-ar putea ajuta, in vederea solutionarii favorabile a dosarului. Sorin Berchez i-a oferit 5.500 de dolari lui Caldararu, insa i-a anuntat si pe politisti de intentiile consateanului sau.

Contrabanda cu benzina de extractie este in floare

Cu toate ca anul trecut s-a facut mare vilva in cazul unei cisterne cu benzina de extractie, oprita in statia de benzina MOTOBENZ, de la marginea orasului Tirgu Jiu, contrabanda a continuat.

Liderul comertului cu benzina de extractie este SC ATNIP SRL din Tirgu Jiu, al carei patron este Sorin Pinta. Acesta a scapat ca prin minune de arest anul trecut, nefiind strain de transportul din statia MOTOBENZ. In ultimele luni, SC ATNIP SRL a comercializat, prin statia de distributie a produselor petroliere din Carbesti, benzina de extractie, drept carburant auto. In practica, acest produs este folosit ca diluant in industria lacurilor si a vopselelor.

Rafinaria VEGA SA Ploiesti este singura societate din tara care produce benzina de extractie, fiind interzisa vinzarea acesteia ca si carburant auto. Mai mult decit atit, benzina de extractie nu este un produs caruia i se aplica accizele si in pretul acesteia nu este inclusa nici taxa pentru folosirea drumurilor. Pretul unui litru de benzina de extractie este de 14.000 de lei, fata de 19.000 de lei cit costa un litru de benzina normala.

Garda Financiara a confiscat din statia Cirbesti peste 7.500 de litri de benzina de extractie, precum si peste 64 de milioane de lei, bani incasati din comercializarea acestui produs. De precizat ca anul trecut, comisarii Garzii Financiare au confiscat de la societatea ATNIP 800 de milioane de lei si au sesizat Parchetul Gorj, in vederea inceperii urmaririi penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS