13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSi-a dat viata pentru propriul copil

Si-a dat viata pentru propriul copil

Balasoiu Claudia, de 30 de ani, din Craiova, a murit duminica dimineata, dupa ce a dat nastere unui baietel. Femeia, insarcinata in luna a opta, fusese adusa de urgenta la Spitalul Clinic nr.1, la ora 5.00, intr-o stare foarte grava. Deoarece era paralizata de la mijloc in jos, tinara avea nevoie de interventie chirurgicala. Cu toate acestea, timp de trei ore nimeni nu s-a preocupat de acest lucru, dupa cum afirma membrii familiei. Abia la ora 8.00, Claudia Balasoiu a fost transportata in sala de operatii. Era deja prea tirziu: intrase in coma. Dupa operatia de cezariana, medicii au reusit sa-l salveze pe copil. Mama a murit imediat dupa nastere. Membrii familiei indurerate incearca acum sa dezlege misterul celor trei ore in care, spun acestia, viata femeii ar fi putut fi salvata.

Claudia Balasoiu era fericita in urma cu aproape zece ani: isi gasise marea iubire, barbatul cu care avea de gind sa se casatoreasca. Fericirea tinerei a fost insa de scurta durata. Chiar inainte de nunta, cel care urma sa-i devina sot a parasit-o. Disperata, femeia a vrut sa se sinucida. In urma gestului disperat, Claudia a ramas paralizata, ducindu-si restul vietii intr-un scaun cu rotile.

La vremea aceea nu se punea inca problema unei sarcini. Oricum, dupa expertiza medicala, doctorii i-au comunicat femeii ca o sarcina ar pune in pericol atit viata ei, cit si pe cea a copilului. Claudia s-a luptat cu soarta. In ciuda sfaturilor medicilor, ea a decis ca trebuie sa aiba un copil.

„Sarcina a fost grea, cu multe complicatii. Cind a venit la mine, era prea tirziu pentru o intrerupere. Cu toate ca am avertizat-o asupra complicatiilor care s-ar putea ivi, si-a asumat riscul. A fost o sarcina cu probleme. De o luna insa nu a mai venit la control. Nu as putea sa ma pronunt asupra imprejurarilor in care a murit, pentru ca nu eu am operat-o. In orice caz, Claudia Balasoiu a fost tot timpul constienta ca exista posibilitatea sa nu supravietuiasca sarcinii“, a afirmat dr. Valeriu Gheorman, medicul ginecolog care a consultat-o pe Claudia in repetate rinduri, pe parcursul sarcinii.

Dr. Cornel Mercut, directorul adjunct al Spitalului Clinic nr. 1 din Craiova, a declarat ieri, in calitate de purtator de cuvint, ca nu are cunostinta despre acest caz, dar ca se va interesa.

Alexandru, fratele Claudiei, nu intelege un lucru: ce s-a intimplat in cele trei ore de cind sora lui a ajuns la spital si pina a fost operata: „Eu nu acuz pe nimeni. Stiu ca erau probleme, dar de ce nu i-au facut nimic atita vreme? Cind am adus-o la spital, medicul de garda mi-a spus ca, pina nu vine medicul de familie, nu are ce sa-i faca. Nu pot sa spun daca doctorii au vreo vina sau nu. Eu vreau sa aflu doar ce s-a intimplat in acele trei ore“.

Claudia Balasoiu a murit la 30 de ani. Dupa o tinerete chinuita, femeia si-a riscat viata pentru a avea un copil. Si l-a avut, pret de citeva clipe. Ea a murit, lasind in urma un baietel sanatos, care in curind va fi botezat dupa numele unchiului sau, Alexandru Codrut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS