13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilierii din Albeni l-au demis pe viceprimar pentru neimpliniri

Consilierii din Albeni l-au demis pe viceprimar pentru neimpliniri

„Am si eu un liceu terminat, asa ca imi voi vedea de treburile mele, pe acasa“

Consilierii locali din comuna Albeni – Gorj au decis, cu majoritate de voturi, demiterea viceprimarului Nicolae Draghici. In sedinta consiliului local care a avut loc saptamina trecuta, Nicolae Draghici si-a pierdut functia, fiind acuzat ca nu se implica in problemele cu care se confrunta comunitatea si a dovedit indiferenta fata de cetatenii care-i cereau ajutorul.

Neintelegerile intre consilieri si viceprimar au inceput atunci cind cei care beneficiau de ajutorul social s-au plins consilierilor pentru ca au fost pusi la munci grele. Este vorba despre aproximativ 100 de beneficiari ai Legii venitului minim garantat care au fost nevoiti sa munceasa in folosul comunitatii, sapind santuri pentru introducerea retelelor de gaze.

Primarul comunei Albeni a spus: „Consider ca aceasta hotarire este exagerata. Doar nu era sa platim pe altii ca sa ne putem rezolva problema gazelor, nu? Numai ca Nicolae Draghici putea fi atentionat, nu demis. Pe de alta parte, din 11 consilieri, doar trei sint din PSD. Sint unii care vizeaza functia de viceprimar pentru ca salariul este mai mare. In legatura cu faptul ca Nicolae Draghici are un chiosc, pot sa spun ca biscuitii lui nu au afectat activitatea la primarie“.

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, va trimite in comuna o echipa care sa verifice legalitatea hotaririi Consiliului Local Albeni: „Daca se va constata ca nu au fost suficiente motive pentru demiterea viceprimarului, si daca acest lucru s-a realizat ilegal, vom ataca hotarirea in contencios administrativ“.

„Am fost sapat. Primarul va avea aceeasi soarta“

Nicolae Draghici, de meserie electrician, a ocupat functia de viceprimar timp de doi ani. Acesta este administrator de firma, in cadrul careia se desfasoara activitati comerciale. El spune despre demiterea sa ca s-a facut din lipsa banilor pentru investitii, problema care a tras dupa sine mai multe neimpliniri: „Eu o sa-mi vad de problemele mele. Am si eu un liceu terminat, asa ca imi voi vedea de treburile mele pe acasa. Aici este vorba de unele substraturi. Am fost demis din cauza neimplinirilor. Am fost sapat, dar dupa mine urmeaza si altii. Primarul va avea aceeasi soarta. Este o lista in care sint scrise toate neimplinirile mele, dar daca este sa lucram in acest mod, atunci ar trebui demisi toti primarii si viceprimarii din judetul asta. Eu am fost mai dur si i-am pus pe oamenii care primesc ajutor social la munca. Ori treaba asta nu le-a convenit. Sint foarte multe lucruri de facut in aceasta comuna. Ce sa mai spun? Nu voi ramine in cadrul primariei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS