25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSi salariatii de la AVIOANE Craiova s-au saturat de Romania

Si salariatii de la AVIOANE Craiova s-au saturat de Romania

„In tara asta nu mai merge nimic. Doar fetitele de la pod o duc bine. Industria nu merge, agricultura nu merge. Merg salariile directorilor, salariile parlamentarilor si atit“

Muncitorii de la SC AVIOANE Craiova au trecut ieri-dimineata pe la bancomate sa-si ridice salariile. Cind au vazut ca au primit cu un milion de lei mai putin, ei au decis sa ramina la poarta fabricii.

„In luna aprilie s-a muncit peste program, inclusiv simbata si duminica. Si acum nu ne luam nici banii care ni se cuvin. Sa nu mai vorbim ca orele suplimentare nu se platesc. Administratia a incalcat contractul colectiv de munca. De 12 ani sintem mintiti. Ne-am saturat! Sintem acuzati ca prin proteste de strada fortam conducerea sa ne mareasca salariile. Noi ne cerem salariul pentru care am muncit“, spune Gheorghe Ilie, lacatus.

„In tara asta nu mai merge nimic. Doar fetitele de la pod o duc bine. Industria nu merge, agricultura nu merge. Merg salariile directorilor, salariile parlamentarilor si atit“, spune usor ironic un muncitor care s-a prezentat ca fiind Mos Adam.

Dupa patru ore de negocieri intre conducerea societatii, sindicate si reprezentantul guvernului in teritoriu, muncitorilor li s-a promis plata integrala a salariilor restante, pe lunile aprilie si mai. Pentru luna iunie, conducerea trebuie sa faca un program de lucru pe care prefectul a cerut sa il vada pina azi, la ora 15.00.

Cornel Mondea, prefectul de Dolj, considera ca intre sindicate si patronat nu exista dialog: „Daca intre directorul fabricii si reprezentantii salariatilor ar fi existat dialog, nu se ajungea la manifestari de strada. Vreau ca de acum, zilnic, sindicatele si directorul sa se vada macar cinci minute pe zi si sa se puna de acord asupra problemelor care exista in fabrica. Sa stea zi si noapte in fabrica daca este nevoie. Diferenta de bani este pe drum. Deci se poate“.

Conducerea societatii spune insa ca nu lipsa de dialog este problema la AVIOANE Craiova.

„Problema care se pune este lipsa de comenzi ferme. Daca MApN nu va lansa comanda celui de-al doilea lot de opt avioane, nu stiu ce vom face. Este momentul adevarului, iar oamenii trebuie sa inteleaga ca situatia fabricii este grea si va fi din ce in ce mai grea“, a precizat Nicolae Deneanu, directorul general al SC AVIOANE SA Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS