26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDisparitia unui dosar din arhiva Curtii de Apel Craiova va ramine invaluita in mister

Disparitia unui dosar din arhiva Curtii de Apel Craiova va ramine invaluita in mister

In ciuda promisiunii facute de prim-vicepresedintele Constantin Furtuna, conducerea Curtii de Apel Craiova a decis sa nu sesizeze Parchetul in vederea dezlegarii misterului dosarului disparut din arhiva Sectiei de Contencios Administrativ, cu un an si jumatate in urma. Mustruluit de presedinte si de ceilalti vicepresedinti, magistratul Constantin Furtuna a fost nevoit sa accepte ideea ca doar Stefan Ciontu, presedintele Curtii de Apel Craiova, poate semna o sesizare privind fapte savirsite in „ograda“ proprie. Ceea ce nu se va intimpla, disparitia dosarului musamalizindu-se nu fara a trezi suspiciuni.

Amintim ca era vorba despre contestarea in justitie a unei evaziuni fiscale de 1,3 miliarde de lei, descoperita de Garda Financiara Olt la firma SC SANECOM SRL Draganesti-Olt.

Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Craiova la 16 ianuarie 2001 a fost favorabila firmei, dar Ministerul Finantelor n-a putut sa formuleze recurs pentru ca… nu i s-a comunicat hotarirea, iar dosarul a disparut subit. Disparitia a iesit la iveala abia luna trecuta, cind conducerea Curtii de Apel Craiova a dispus o verificare a dosarelor Sectiei de Contencios Administrativ, a carei grefiera-sefa era Elena Gheorghe. In urma anchetei administrative, nu s-a dispus nicicum vreo eventuala sanctionare a Elenei Gheorghe, care – intimplator sau nu – si-a cerut transferul, devenind jurisconsult al firmei SC COREMI SA Craiova. Daca fosta grefiera-sefa a fost sau nu in vreun fel implicata, ori poate chiar vreun judecator ar fi „avut grija“ de dosar, cazul va ramine invaluit in mister pina cind presedintele Stefan Ciontu se va decide sa gaseasca vinovatul. Daca nu cumva il stie…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS