25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalClub Dinamyc Elite a incercat sa-si cosmetizeze imaginea

Club Dinamyc Elite a incercat sa-si cosmetizeze imaginea

Sefii firmei Club Dinamyc Elite au organizat ieri, la Craiova, o intilnire cu reprezentantii mass-media. Directorul zonal George Stana a declarat ca Garda Financiara a confiscat doar scriptic suma de peste 70 de miliarde de lei apartinind Club Dinamyc Elite – Constanta, in realitate banii aflindu-se tot acolo. „Am chemat acea institutie de stat in judecata si cu siguranta vom cistiga, cum am cistigat si procesul cu IJP Constanta, care a solicitat in instanta dizolvarea clubului nostru“.

Stana a mai spus ca Garda Financiara a fost deranjata de faptul ca sumele vehiculate in cadrul clubului nu sint impozabile, dar a recunoscut ca majoritatea banilor nu sint depozitati la banca, ci sint distribuiti dupa anumite criterii in buzunarele membrilor clubului. In privinta sistemului piramidal, sefii zonali s-au contrazis fara sa-si dea seama. O data ziceau ca nici vorba de asa ceva, dar din explicatii reiese cu totul altceva. Pentru a participa la acest joc este nevoie de o recomandare.

„Recrutul“ plateste 300 de dolari care intra in contul clubului, 400 de dolari managerului din localitatea unde a aderat si o mie de dolari celui care i-a facut recomandarea. O data admisa, persoana poate aduce citi membri doreste, de la fiecare incasind 1.000 de dolari. Despre acest sistem de „intrajutorare“ spuneau ei ca nu este piramidal. N-o fi, dar se inmultesc banii in progresie geometrica, precum ciupercile dupa ploaie. S-a mai spus, de asemenea, ca sistemul este transparent, dar statutul clubului a fost fluturat citeva minute pe sub nasul presei dupa care a disparut, iar acces la informatii nu au decit cei din interiorul clubului.

Ziaristilor li s-au indrugat numai verzi si uscate, ocolindu-se subiectul fierbinte – activitatea reala a clubului, iar cind li se adresa o intrebare la obiect, „dinamicii“ spuneau ca nu pot fi dezvaluite toate informatiile. In ceea ce priveste „ajutorarea sociala a salariatilor“, in Club Dinamyc Elite nu pot intra someri sau cei care nu ies din „rutina casa – serviciu“. Cu alte cuvinte, smecheria cu lustru de legalitate este doar pentru oamenii de afaceri: „Avem cam 6.000 de membri, din care peste 70% sint oameni de afaceri“. Chiar si somerii sint sprijiniti: „Ajutam oamenii de afaceri care sint membri nostri sa-si dezvolte afacerile, cu conditia sa angajeze someri“. La Craiova, desi nu are nici o autorizatie, clubul fiinteaza. Sediul este intr-o cladire cit se poate de ciudata: constructia are doua etaje, este foarte lunga si extrem de ingusta si nu are nici o fereastra in partile laterale. Nimeni nu stie ce este si ce se intimpla acolo.

Imaginea contrasteaza cu sloganul firmei – „Deschidere si transparenta“, dar este conforma cu realitatea: enigma totala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS