19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandalul dintre bibliotecara cu fusta scurta si primarul cu muiere rea continua

Scandalul dintre bibliotecara cu fusta scurta si primarul cu muiere rea continua

• Primarul Vasile Pirvulescu, Pacala in varianta moderna • Justitia l-a obligat pe edil sa o reangajeze pe bibliotecara cu fusta scurta • Bibliotecara Ionela se intoarce: „Mi se face parul maciuca atunci cind ma gindesc ca daca ma duc inapoi o sa ma hartuiasca primarul intruna… N-o sa-i cedez“ • Ciobanul culturalizat, Constantin Dragoi, a fost prins de nevasta cu poza bibliotecarei Ionela, lipita pe perete

Abia ma abtin sa nu incep acest material cu fraza „A fost odata ca niciodata fata popii, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti“, pentru ca multi dintre dumneavoastra ati putea crede ca e vorba de o poveste. Ei bine, tot ce-am scris in urma cu o luna si ceea ce scriu astazi sint adevarate! Marturisesc ca nici mie nu-mi vine sa cred ca in Romania exista un loc in care prostia este ridicata la rang de cult.

Tinind cont de evenimentele care s-au petrecut in comuna Stanesti, propun consilierilor locali sa-l declare pe primarul Vasile Pirvulescu, Pacala in varianta moderna si chiar sa-l faca cetatean de onoare al comunitatii. Va mai amintiti ca in urma cu o luna acest primar a hotarit sa-i desfaca bibliotecarei contractul de munca, pentru ca aceasta a refuzat sau n-a putut sa strabata in fiecare zi zeci de kilometri, cu saci de carti in spinare, pentru a-i determina pe tarani sa citeasca. Bibliotecara – Ionela, fata popii – s-a simtit nedreptatita si l-a dat in judecata pe primar. Instanta, dupa o analiza a celor prezentate, a hotarit: „Dispunem reintegrarea petitionarei pe functia si locul de munca detinute anterior si obliga intimata (primaria) la plata drepturilor banesti aferente perioadei de la data desfacerii contractului de munca si pina la reintegrarea efectiva“.

Bilciul, cum era si de asteptat, este departe de a se sfirsi. Primarul refuza s-o reangajeze pe fata. In acelasi timp, Ionela se gindeste cu groaza: „Mi se face parul maciuca cind ma gindesc ca daca ma duc inapoi o sa ma hatuiasca primarul intruna, dar indiferent ce-mi va face, eu n-o sa ma las la el, n-o sa-i cedez. Pai ce, asta ar insemna sa-mi bat joc de mine, ori tocmai

de-aia am fost data afara, c-am avut onoare si personalitate. Poate sa-mi faca ce vrea, ca eu tot n-o sa stau“.

Parerea primarului este ca „Lasa domne, ca dumneata scrii, ca stiu eu ca te duci la popa si maninci coliva. In rest, o sa am eu grija de dumneata. Pai ce, crezi ca poti sa-ti faci de cap? Ai scris o luna de zile articole si le-ai semnat cu alte nume, de pensionari. Vreti sa-mi spuneti mie ca ce-ati publicat acolo sint adevarate? Stiu eu tot adevarul. O sa ma duc eu la sefii dumitale si-o sa vii dupa aia sa te rogi de mine sa te angajez aici, la primarie. Ce anunt domne? Ce insamintari? Nu vorbesc nimic. Da’ cine ti-a permis dumitale sa fotografiezi anuntul de la primarie? Mi-ai cerut mie aprobarea? Ba, tu crezi ca daca tii cu fata popii, o sa se roage tat-sau pentru sanatatea ta? Sau ti-o fi dat tie ce nu mi-a dat mie si te oftici. Sa-ti fie rusine si sa stii ca eu aicea sint primar, nu tu! Tu esti un biet trecator, care n-a citit in viata lui pe Ion si incerci sa faci pe descultu’ cu mine! Sa stiti voi, cu toata presa voastra si cu toata judecatoria, ca eu o sa cistig. Daca asa vor muschii mei s-o dau afara, eu o dau! Ce-o sa-mi faceti voi?“

I s-a desfacut contractul de munca, desi bibliotecara n-a avut niciodata contract

Minunatiile care se petrec in Stanesti par a depasi imaginatia oricarui povestitor. Cind te mai gindesti ca totul e adevarat, chiar ca iti vine sa te tai cu lama, ca sa-ti dai seama ca nu visezi. Hotarirea instantei judecatoresti de a obliga primaria s-o reincadreze pe Ionela a scos la iveala alta enormitate, si anume ca bibliotecara n-a avut niciodata contract de munca semnat cu primaria si, cu toate astea, ei i s-a desfacut contractul de munca. Interesant ar fi de aflat cum a fost platita, in conditiile in care abia acum s-a descoperit ca bibliotecara lucra la negru.

Cred ca si organelor competente in acest caz le e imposibil sa descurce aceste ite si mai ales sa se inteleaga cu primarul Pacala. Cum era si firesc, am stat de vorba si cu Floarea, muierea primarului, pe care am rugat-o sa ne spuna cum comenteaza ea, in calitate de sotie, faptul ca va trebui s-o reincadreze pe Ionela: „Ba, sint o fata desteapta, nu ca tine, si ma abtin de la orice comentariu, pentru ca diplomatia pe mine m-a caracterizat tot timpul. Ce crezi, ca daca sed in Stanesti, nu stiu cum sa ma comport? O sa am eu grija sa dai tu socoteala pentru tot ce-ai scris, c-am vazut ca te maninca rau grija de ce am eu cu aia. Las ca daca vine inapoi… da’ nu mai spun nimic, ca tu crezi ca esti smecher. Ma suni sa stai de vorba cu mine si apoi scrii tot ce spun eu“.

Pentru ca s-a pozat cu bibliotecara, ciobanul a fost amenintat de nevasta cu divortul

Nimeni nu banuia ca in urma acestor intimplari avea sa sufere si ciobanul Constantin Dragoi, de 36 de ani, din Lupeni. Va amintiti ca in acel material a aparut o fotografie in care se aflau bibliotecara Ionela impreuna cu acest cioban, pe care incerca sa-l convinga sa citeasca, asa cum si-ar fi dorit primarul, dar ghinionul nu vine niciodata singur. Nevasta ciobanului a vazut ziarul si dintr-o data s-a facut foc si para. S-a urcat in autobuz si a venit tocmai in Stanesti. Cind a ajuns acasa la acesta, ce sa vezi? Ciobanul isi decupase poza din ziar si-o pusese pe pereti.

Scandalul care a urmat e greu de reprodus in cuvinte. Din fericire, divortul intre cei doi nu s-a produs, intrucit Ionela, fata popii, si-a aratat disponibilitatea de a-i explica ciobanitei ca de fapt se afla pe cimp cu cartile, nu cu ciobanul. De trei saptamini de cind am fotografiat anuntul care se afla la avizierul din curtea primariei, tot incercam sa ii gasim sensul. N-am reusit. Asa ca il reproducem, poate dumneavoastra veti intelege daca primarul vrea sa faca insamintarile la vaci si scroafe in primarie sau vrea sa insaminteze vacile si scroafele – probabil ca din sat.

„ANUNT Va anuntam ca in cadrul Primariei Stanesti se pot efectua insamintari artificiale la bovine (vaci) si suine (scroafe). Taxa este de 100.000 lei/cap animal. Relatii suplimentare la sediul Primariei Stanesti, la dl.ing. Ionascu Vasile. Tel. 273023, 273139 dupa orele 16.00. Primar Pirvulescu Vasile“

P.S. A fost foarte greu sa desemnam cistigatorul. Toti cei care ne-au scris ar fi meritat un premiu. Dupa lungi dezbateri, am hotarit ca premiul, constind intr-un abonament la ziarul Gazeta de Sud pentru luna viitoare, sa-i revina domnului Dumitru Dumitrel din Craiova, strada Brestei, nr.300.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS