25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn soldat a dezertat de la un depozit militar din Hateg

Un soldat a dezertat de la un depozit militar din Hateg

Un soldat de la UM 01420 Hateg- Hunedoara a fugit ieri-dimineata din postul de santinela cu pistolul mitraliera din dotare. Andrei Ficior, de 22 de ani, din Aiud – Alba, a fost incorporat anul trecut in luna octombrie si era de paza la un depozit din apropierea unitatii.

Tinarul are asupra sa si zece cartuse calibru 7,62 mm si a fost vazut indreptindu-se spre localitatea Covragiu-Alba. Soldatul are urmatoarele semnalmente: inaltime – 1,65 m, ochi caprui, par saten si fata ovala.

General de brigada ing. Emanoil Ciocotea, seful Comandamentului Logistic, conduce comisia care cerceteaza imprejurarile in care soldatul a disparut din post.

Andrei este cautat de politisti si de soldati. Procurorii de la Parchetul Militar Craiova au demarat cercetarile, soldatul Andrei Ficior riscind sa fie acuzat de comiterea urmatoarelor infractiuni: incalcare de consemn, dezertare si nerespectarea regimului armelor si munitiei, fapte pentru care risca o pedeapsa cu inchisoare de pina la sapte ani.

Parintii soldatului de la Hateg cred ca tinarul a fugit din cauza unor probleme sentimentale

Parintii soldatului cred ca gestul fiului lor a fost motivat de problemele sentimentale pe care acesta le avea si l-au rugat sa se intoarca: „Adi, te rog frumos sa vii acasa si sa te duc la unitate, ca te-ai prostit de cap cu fata aia. Las-o, ca ea isi face treburile ei, tu sa iti faci catania mai departe“, a spus tatal soldatului.

Mama soldatului spune ca acesta este un baiat bun si ascultator, dar fata cu care era prieten „l-a stricat“. Andrei Cornel Ficior, de 22 de ani, a avut o copilarie zbuciumata.

Dupa divortul parintilor sai, el a ajuns la orfelinat, a urmat scoala din Aiud, iar inainte de a pleca in armata a fost angajat confectioner de incaltaminte. In ultima perioada, el a locuit la tatal sau, in Aiud, unde a cunoscut o tinara de care s-a indragostit.

Tinara este divortata, are 29 de ani si doi copii. Cumnata soldatului, Nicoleta Hocic, spune ca tinara a fost plecata in Olanda, iar cind s-a intors in tara i-a spus lui Andrei ca se casatoreste.

Fortele de ordine l-au prins aseara pe soldatul Andrei Cornel Ficior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS