13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia a trimis agenti de circulatie sa aplaneze scandalul de la hotelul Traian

Politia a trimis agenti de circulatie sa aplaneze scandalul de la hotelul Traian

Zece agenti ai firmei de paza ANTRAX 2000 din Hunedoara i-au tinut duminica sub teroare pe salariatii hotelului Traian din Drobeta Turnu Severin timp de aproximativ 12 ore. Dupa ce au spart usile de la etajul doi al complexului hotelier, ei s-au blocat inauntru impreuna cu Ion Cireasa, reprezentantul UNITA Turism, si au aruncat pe fereastra, dupa spusele martorilor oculari, documente oficiale. Col. Stelian Zamfiroiu, adjunctul sefului IJP Mehedinti, a fost impiedicat sa intre in camera administrativa a hotelului de catre doi agenti ai firmei ANTRAX 2000, cu casti de protectie pe fata. Citeva ore mai tirziu, salariatii complexului hotelier erau bruscati si chiar batuti de aceleasi garzi de corp din Hunedoara. Sesizata de administratorul hotelului, politia a trimis la fata locului… agenti de circulatie.

Preluat de la societatea UNITA Turism, prin executare silita, in baza unei hotariri judecatoresti, de catre SC PER SCORILO SRL, complexul hotelier Traian naste lupte aprige intre fostul si actualul administrator. Desi a intrat legal in posesia hotelului, Ion Cotea, admini-

stratorul SC PER SCORILO SRL, si cei aproximativ 50 de salariati sint impiedicati sa-si desfasoare activitatea, de catre reprezentantul UNITA Turism, Ion Cireasa.

Zece angajati ai firmei de paza ANTRAX 2000 din Hunedoara, dotati cu aparate pentru socuri electrice, sprayuri lacrimogene, bastoane de cauciuc, veste antiglont si purtind cagule sau casti de protectie pe fata, au intrat cu forta in hotelul Traian, duminica dimineata, in jurul orei 9.00, si au blocat usile liftului, intrarea principala si holul hotelului. Ei s-au blocat apoi la etajul doi, unde se aflau birourile administrative.

„De acolo au aruncat documente pe geam, unde erau luate de alti agenti de paza, ramasi la parter. Cu multe din acele documente ne puteam apara in instanta“, a spus Ion Cotea. Reprezentantii hotelului au solicitat sprijin politiei.

Sosit la fata locului, col. Stelian Zamfiroiu, adjunctul sefului IJP Mehedinti, a fost impiedicat initial, de catre doi dintre agentii de la ANTRAX 2000, sa intre in birourile administrative. Cei doi au insistat sa-l convinga pe col. Zamfiroiu sa renunte la intentia de a mai intra in birouri. Politistii s-au multumit sa incheie un proces-verbal de constatare si sa se retraga.

Nemultumiti ca Ion Cireasa si garzile sale de corp refuza sa paraseasca hotelul, salariatii au incercat sa intre in biroul unde acesta era blocat si sa-l scoata afara. Au urmat injuraturi, bruscari, lovituri de pumni, o femeie lesinind in imbulzeala creata. In aceste conditii, salariatii au anuntat din nou politia. La fata locului s-au deplasat, pentru a „linisti“ spiritele, trei agenti de circulatie. Acestia nu numai ca nu au inteles mare lucru din scandalul creat, dar nici nu au reusit sa aplaneze conflictul. Abia in jurul orei 21.00, ultimul agent al firmei ANTRAX 2000 a parasit hotelul.

Ieri, la Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Ion Cotea, administratorul SC PER SCORILO SRL, si Ion Cireasa, reprezentantul UNITA Turism, trebuia sa se prezinte in fata instantei, cel din urma inaintind o contestatie la hotarirea judecatoreasca prin care hotelul Traian a revenit, prin executare silita, firmei PER SCORILO. Termenul a fost insa aminat. Doi dintre agentii de paza ai firmei hunedorene ANTRAX 2000 au fost recunoscuti de catre personalul hotelului.

„Au venit si cu doua seri inainte si au luat masa la noi. Atunci nu le-am dat importanta, dar acum i-am recunoscut“, a declarat una din salariate. Pina vineri, in hotelul Traian au fost cazate cadrele Serviciului de Protectie si Paza, care au asigurat securitatea personala a presedintelui Ion Iliescu, la vizita pe care a efectuat-o in judetul Mehedinti, astfel ca bodyguarzii angajati de Ion Cireasa si-au aminat actiunea de „invadare“, pina dupa plecarea delegatiei oficiale.

Administratorul societatii PER SCORILO a declarat ca, in aceste conditii, va apela si el la o firma de paza: „Ei vor intra, noi ii vom scoate afara si tot asa. Va cistiga cine are pumnul mai tare, daca legea nu este respectata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS