14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDISTRIGAZ Craiova ii „executa“ pe datornici

DISTRIGAZ Craiova ii „executa“ pe datornici

Sute de familii din Craiova nu isi vor mai putea folosi aragazurile daca nu isi platesc datoriile la intretinere. SC DISTRIGAZ SUD – Sucursala Craiova, a decis ca, incepind de ieri, asociatiile de locatari si casele particulare cu datorii mari sa fie debransate de la retea. „Nivelul creantelor consumatorilor inregistrate la nivelul sucursalei sint in total de 83,3 miliarde de lei la 30 aprilie si de 66,2 miliarde de lei mai vechi de 31 martie 2002.

S-a hotarit ca in aceasta saptamina toate locuintele particulare si asociatiile de locatari cu datorii mari sa fie debransate. Azi (20 mai – n.r.) au intervenit zece echipe, iar in zilele urmatoare actiunea va continua“, a spus Ion Ciobanu, contabil-sef la DISTRIGAZ SUD- Sucursala Craiova.

Aragazurile vor fi inlocuite cu resouri

Din cauza debitelor foarte mari neachitate de anul trecut, la Asociatiile de locatari nr. 14 din cartierul 1 Mai si nr. 4 din Piata Garii s-a trecut la oprirea gazelor la toate scarile de bloc.

Locatarii care au intretinerea platita la zi sint insa nemultumiti ca trebuie sa sufere alaturi de datornici. „Eu sint pensionara si, de fiecare data cind iau pensia, primul lucru pe care il fac este sa platesc intretinerea. Nu am datorii si consider ca nu este normal sa ramin fara gaze la fel ca locatarii cu restante. Azi dimineata (ieri – n.r.) am fost pina la Scoala de hipoacuzici si cind m-am intors am vrut sa fac de mincare. Am pus oala pe aragaz si cind sa aprind focul am constatat ca nu avem gaze. Ce putem face in aceasta situatie? Decit sa gatim pe resouri, dar o sa platim foarte mult la curent, ca s-a scumpit“, a spus Angela Zavacu, locatara a Asociatiei nr. 14 din cartierul 1 Mai.

Rauvoitorii vor plati mult mai mult

Conducerea DISTRIGAZ ii atentioneaza pe craiovenii care au restante catre furnizorul de gaze naturale ca refuzul platii, nepermiterea ridicarii contorului sau comportamentul agresiv fata de echipele societatii ii va costa mult mai mult decit valoarea facturilor.

„In situatia in care cetatenii particulari nu permit ridicarea contoarelor, vom fi nevoiti sa taiem bransamentul din strada. La rebransare, proprietarul va suporta toate cheltuielile lucrarilor“, a precizat Ion Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS