11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii doljeni invata cum sa se fereasca de „moartea alba“

Tinerii doljeni invata cum sa se fereasca de „moartea alba“

„Eu! Sint tinar, imi place sa ma distrez, sa visez si sa sper. Se spune ca viata este grea, dar eu sint destul de curajos si de puternic sa o pot infrunta fara sa am nevoie de droguri“. Este motoul cu care elevii de la scolile craiovene, dar si din alte localitati ale Doljului au pornit lupta impotriva stupefiantelor.

Colegiul National „Stefan Velovan“ din Craiova a gazduit ieri un amplu concurs interscolar in cadrul programului „Prevenirea si controlul dependentei de droguri“. Echipe de elevi din mai multe scoli din Banie, dar si din alte localitati ale judetului si-au expus mijloacele de „lupta“ impotriva consumului de stupefiante in rindul tinerilor. Expozitii de desene, caricaturi, montaje artistice si chiar filme documentare realizate pe bancile scolilor au atras atentia asupra pericolului folosirii drogurilor.

„Tinerii sint principalii nostri aliati impotriva drogurilor. Trebuie sa prevenim pe cit posibil consumul stupefiantelor in scoli, pe strada sau in cercurile de prieteni“, a spus lt. col. Constantin Petrescu, adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

„Drogurile dauneaza psihicului, vietii sociale si distrug sanatatea“

Chiar daca pare incredibil, multi dintre elevi au luat contact indirect cu efectele consumului de stupefiante. Colegi de scoala sau amici de cartier au folosit droguri, la inceput din teribilism, apoi din cauza dependentei.

„Drogurile dauneaza psihicului, vietii sociale si distrug sanatatea. Am un prieten care se droga. Are 16 ani si a inceput mai intii cu ierburi si pastile care in amestec cu alcoolul creeaza dependenta. Parintii lui au aflat pina la urma pentru ca fura din casa ca sa-si procure droguri. S-a lasat in final cu ajutorul nostru si din respect fata de parinti“, povesteste Andreea Geampalia, eleva in clasa a X-a la Liceul „Henri Coanda“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS