16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrevistii foamei de la ELECTROCARBON Slatina s-au mutat in curtea prefecturii

Grevistii foamei de la ELECTROCARBON Slatina s-au mutat in curtea prefecturii

Dupa ce au petrecut doua zile si doua nopti la 50 de metri de societate, grevistii foamei de la ELECTROCARBON si-au mutat bagajele in fata sediului Prefecturii Olt. Din cei 19 salariati intrati initial in greva au mai ramas 14 deoarece doi au renuntat de bunavoie, iar trei au fost chemati de conducerea societatii si li s-a spus ca nu vor mai fi concediati.

Benzina si foame

Ieri dupa-amiaza , la una dintre plecarile prefectului Marin Diaconescu din sediu a avut loc o scurta discutie intre prefect si grevisti. In urma acestui schimb de cuvinte, grevistii au inceput sa scoata benzina din rezervoarele celor doua autoturisme in care se odihnesc. Cristian Fana, viceliderul sindicatului „Adevar si Dreptate“, a declarat ca prefectul i-a amenintat cu evacuarea: „Daca vin jandarmii sa ne evacueze, oamenii isi vor da foc“.

La rindul sau, prefectul Marin Diaconescu a spus ca nu-i va evacua pe protestatari, desi este mult mai bine sa-si sustina revendicarile in fata ELECTROCARBON. Pe de alta parte, el le-a solicitat celor care ocupa abuziv un coltisor din platoul din fata prefecturii un tabel cu persoanele disponibilizate aflate intr-o situatie materiala si familiala dificila.

In urma analizelor medicale efectuate, toti cei 14 grevisti prezinta probleme medicale, avind glicemia sub media admisa, in urmatoarele zile putind avea loc crize. Oricum, cei 14 oameni din fata prefecturii fac o greva a foamei adevarata, iar caldura excesiva ii afecteaza si mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS