14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriza de apa va declansa curind epidemii

Criza de apa va declansa curind epidemii

Medicii epidemiologi avertizeaza ca o noua criza de apa in municipiul Tirgu Jiu va afecta sanatatea locuitorilor. De citiva ani, alimentarea cu apa a municipiului Tirgu Jiu este influentata in fiecare vara de lipsa precipitatiilor.

Autoritatile locale au fost nevoite anul acesta sa treaca la un program de gestionare a crizei de apa inca din luna aprilie. „Deocamdata, analizele de laborator indica valori normale la calitatea apei, dar nu stiu pentru cit timp. La prima criza de apa potabila ne vom confrunta cu cresterea numarului de cazuri de boli cu transmitere digestiva si cutanata.

O problema in acest sens o reprezinta si faptul ca foarte putini dintre locuitorii orasului au apa calda si sint convinsa ca nu toata lumea poate sa respecte conditiile minime de igiena“, a spus Mariana Sfichi, sefa compartimentului epidemiologic din cadrul Directiei de Sanatate Publica.

„In prezent, se situeaza undeva la limita de jos a valorilor normale. Nu pot sa estimez cit timp se vor mentine aceste valori daca nu ploua, pentru ca depinde foarte mult de consumul de apa pentru udatul gradinilor, care ne face mari probleme“, a spus Ion Popescu, directorul SC AQUATERM SA. In localitatile suburbane ale municipiului Tirgu Jiu, Preajba si Dragoieni, primaria trimite zilnic, cu ajutorul unei cisterne, apa pentru consum menajer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS