20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO tinara de 16 ani a fost rapita chiar din fata Politiei din Pestisani si violata

O tinara de 16 ani a fost rapita chiar din fata Politiei din Pestisani si violata

Comuna Pestisani a fost, in noaptea de 6 spre 7 mai, scena unor intimplari de groaza. O fata de 16 ani a fost rapita de linga prietenii cu care era chiar din fata sediului politiei. Tipetele victimei, strigatele prietenilor acesteia si telefoanele date politistilor nu l-au putut trezi din somn pe seful de post. Plutonierul major Dumitru Vieru si-a dovedit iresponsabilitatea si atunci cind a fost cautat de reporterii ziarului nostru, iar ajutoarele sale, sergentul major Ion Vrobar si sergentul major George Catalin Bejenaru, au replicat sec. „Nu putem sta de vorba pentru ca ni s-a terminat programul“, ca apoi sa sune la Inspectoratul de Politie si sa spuna ca reporterii GdS au aruncat cu pietre in postul de politie. Cazul pe care vi-l prezentam astazi este de o gravitate rara, tinind cont de persoanele implicate si de consecintele care decurg din aceasta intimplare. Politistii i-au convins pe martori ca in declaratiile pe care le-au dat sa nu precizeze ca au sunat la politie si nici ca au strigat la oamenii legii. Pentru ca era virgina, fata a fost supusa perversiunilor sexuale, iar de teama sa nu se faca de ris ea nu prea este convinsa sa reclame violul.

Vasilica S., de 16 ani, din Tirgu Jiu, si-a petrecut vacanta de Pasti alaturi de familie, in localitatea Pestisani. In noaptea de 6 spre 7 mai, fata a fost impreuna cu mai multi prieteni la discoteca, de unde au plecat in jurul orei 3.30. La o intersectie, fata s-a despartit de prietenul ei si si-a continuat drumul alaturi de mai multi vecini. In fata sediului politiei, tinerii au fost ajunsi de o masina care s-a oprit in fata lor, blocindu-le drumul.



„Daca nu e prietena ta, merita sa mori pentru o curva ?“



Ionut Codita are 17 ani, este din Tirgu Jiu si era unul dintre tinerii din grupul respectiv. El a asistat la rapirea fetei. „Eram mai multi, fete si baieti. Eu eram ultimul, iar in fata mea erau Vasilica si fratele ei, Costi Danet. Am vazut ca masina opreste de-a doua si se deschide portiera. A iesit un tip, pe care il cheama Minca Paulian Sorin si care e de prin Craiova. Am auzit ca sta prin Italia. Toata seara se legase de Vasilica la discoteca si i-a zis <<Hai, vino cu mine! Mergem sa bem un suc? >> Costi Danet i-a zis s-o lase in pace si atunci tipul l-a lovit cu portiera in stomac. Dupa aia a scos un cutit de vinatoare si i l-a pus lui Danet la git si ii zicea <<Ce, ma, e prietena ta? Daca nu e, ce te bagi? Merita sa mori pentru o curva?>> Dupa aia l-a lasat pe Costi si a luat-o pe ea de par si i-a pus cutitul la git. Eu o tineam de o mina, iar ala, de cealalta, dar mi-a zis sa-i dau drumul ca o taie. Apoi a tirit-o in genunchi si ii zicea <<Curvo, urca-te in masina!>>. Fata plingea si tipa, dar noi nu ne-am putut apropia, ca ne-a fost frica sa nu o taie. Apoi a plecat cu viteza spre Tismana si noi am inceput sa strigam la poarta la sediul politiei. Nu a iesit nimeni si atunci am sunat de pe mobil la 955. Acolo ne-a spus ca nu ne pot ajuta cu nimic si sa sunam la postul de politie. Am dat comanda la centralista sa sune pentru ca nu este numar direct, dar n-a raspuns nimeni nici la telefon. Am continuat sa tipam si sa facem zgomot ca sa-l trezim pe seful de post, dar nu a iesit nimeni. Atunci, Costi Danet s-a dus sa caute o masina ca sa plecam noi dupa fata“, a povestit Ionut Codita.

„M-au convins sa nu declar tot ce stiu“

Ionut Codita a povestit totul la politie, dar cind a vrut sa scrie in declaratie cum a strigat si a sunat la oamenii legii i s-a atras atentia sa sara peste amanuntele astea: „Eu am vrut sa scriu tot ce s-a intimplat, dar un politist pe care nu stiu cum il cheama mi-a zis <<Asta cu sunatul si cu strigatul la politie nu mai scrie.>> Mi-e frica de politistii din Pestisani. Cica unul dintre ei are relatii tari de tot. Si parintii mi-au spus sa am grija“. Ionut Codita nu este insa singurul care a povestit cite eforturi au facut tinerii incercind sa-i trezeasca pe politisti. „Stateam in barul din centrul comunei, iar pe la 3.30 a intrat Costi Danet si i-a zis lui George Blendea, care era prieten cu sora-sa: <<Hai ca o lua italianul pe prietena ta, pe Vasilica!>> Eu am sunat imediat la 955, dar nu a raspuns nimeni. Apoi am trecut pe la poarta pe la postul de politie si am strigat de citeva ori, dar nu a raspuns nimeni. Recunosc ca atunci nu am strigat prea tare, dar dupa ce i-am anuntat pe parintii ei ne-am intors la politie si atunci am strigat pina am ragusit. Nu a iesit nimeni“, a spus Marius Buliga, de 23 de ani, din Pestisani.

„Am gasit-o plina de singe, cu parul smuls si cu vinatai pe git“

Pentru ca politistii nu au putut fi treziti cu nici un chip, tinerii au decis ca singura solutie ca sa o scape pe fata este sa plece ei dupa ea. George Blendea, de 22 de ani, din Pestisani, a luat un prieten cu masina si a plecat dupa Minca. „Mi-au spus ca au luat-o spre Tismana si am plecat dupa el. I-am gasit in Dumbrava, pe un drum forestier. Cind ne-a vazut, Minca a incercat sa fuga, dar i s-a impotmolit masina intr-un sant. A vazut ca nu mai poate pleca si a blocat usile. Atunci, noi am luat niste pari si am spart geamurile. Am scos-o pe fata din masina. Era in chiloti si era plina de singe pe picioare. Fata era virgina. Avea parul smuls si avea vinatai in jurul gitului. Am dus-o la masina noastra si ne-am intors la masina lui Minca. El era dezbracat si ne ruga sa nu-l batem. Zicea ca mai bine sa-i dam foc cu masina cu tot. L-am lasat acolo si am plecat. Am vazut in oglinda retrovizoare cum a iesit dezbracat de tot in mijlocul drumului si a incercat sa opreasca o masina. Am aflat ca soferul respectivei masini nu a oprit, ci s-a dus la Politia din Tismana si a anuntat ce a vazut. Atunci au aflat si politistii“. Ieri dupa-amiaza, politia l-a prins si l-a retinut pe Paulica Sorin Minca, de 25 de ani, din Craiova, urmind sa-l prezinte Parchetului cu propunerea de trimitere in judecata.



POST-SCRIPTUM:


Ca in toate cazurile, si in acesta apare capitanul Ciobanul Viorel Salvador Caragea. Ciobanul i s-ar potrivi cel mai bine, tinind cont de metodele haiducesti prin care conduce-terorizeaza subordonatii. In nu mai putin de patru ani a ajuns din tablagiu loctiitorul comandantului Politiei Municipale.

Ca el face legea in politie este de mult cunoscut. Chiar unul din sefii sai declara „Domnule, si-asa Caragea isi baga nasul peste tot. Sa-i dam cheile si sa-l numim seriful orasului“. Este deja o certitudine faptul ca are slabiciuni pentru sexul slab. Astfel se poate explica faptul ca informatiile despre activitatile politiei le ofera doar unor colege de-ale noastre, asa cum s-a intimplat si cu cazul pe care l-am prezentat astazi. Va vom prezenta in numerele viitoare povestea adevarata a legendarului Salvadore.

• Costin CRETU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS