7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn copil a fost ingropat pe un cimp de cele care ar fi trebuit sa-i fie surori

Un copil a fost ingropat pe un cimp de cele care ar fi trebuit sa-i fie surori

Un nou-nascut a fost ingropat de propriile sale surori pe un cimp aflat in apropierea comunei Vladimir – Gorj. O mama inconstienta, care sustine ca nici macar nu stia ca este gravida, a adus pe lume un copil in noaptea de 3 spre 4 mai. Fatul de sex feminin, cu o greutate de aproximativ 2.500 de grame, a fost „scapat“ intr-un lighean de tabla de catre Maria Fugaru, de 43 de ani, mama a inca patru copii. Maria si Loredana Fugaru, de 14, respectiv 17 ani, le-au declarat procurorilor din Tirgu Jiu ca au luat nou-nascutul si l-au ingropat pe un cimp din spatele casei, unde sapasera o groapa. Corpul fetitei a fost trimis la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti, pentru a se stabili daca micuta s-a nascut vie.

Maria Fugaru a fost dusa, in dimineata de 5 mai, in stare grava, la Sectia obstetrica-ginecologie a Spitalului Judetean „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu. Medicii au reusit in citeva ore sa opreasca hemoragia femeii si sa elimine placenta, in greutate de 400 de grame. „Maria Fugaru a fost internata la noi in sectie la 26 de ore de cind a nascut, in stare grava, cu pierderi masive de singe. Este vorba de o nastere neasistata cu retentie de placenta. Bolnava sustinea ca nu stia ca este gravida sau daca micutul era viu sau mort la nastere, insa ne-a precizat ca fatul a fost dus si ingropat pe cimp. Nu a spus totusi de catre cine. Dupa greutatea placentei, ne-am dat seama ca era vorba de un copil normal; femeia cred ca era in luna a opta sau chiar a noua. Am trimis o adresa la politie pentru a fi gasit fatul“, a spus Ion Alexoiu, medic in Sectia obstetrica-ginecologie. Politia a reusit sa descopere pe 5 mai cadavrul fetitei, care era asezat intr-o punga peste care au fost aruncate citeva lopeti de pamint.

„Fata a mica de 14 ani s-a dus cu el si l-a ingropat“

Gheorghe Fugaru, sotul Mariei, nu stia ca sotia sa trebuia sa nasca, desi sesizase ca femeia trecea prin tot felul de „transformari“. Mai mult decit atit, barbatul a si discutat cu nevasta sa cu citeva ore inainte de tragedie. Omul plecase de acasa pe 3 mai sa pazeasca o tarla insamintata cu porumb, pentru ca aceasta sa nu fie distrusa de porcii mistreti. Spre seara s-a intors acasa, unde si-a gasit sotia in chinurile facerii, insa nu a dat mare importanta durerilor femeii. S-a dus totusi la un vecin de-ai sai, sa ceara o pastila, pe care i-a dat-o Mariei Fugaru. Dupa aceasta s-a intors la tarla, unde si-a continuat paza. Dimineata, cind s-a intors, nu a mai gasit pe nimeni acasa. „Nu am vazut nimic. Nu cunosc nimic. Am patru copii, iar nevasta era in casa, i-am dat o pastila si am plecat. Apoi mi-au spus si mie ce a fost. Fata a mica de 14 ani s-a dus cu el si l-a ingropat.“ Din cercetarile efectuate la fata locului de catre reprezentantii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj si din declaratiile luate, s-a stabilit ca doua dintre fetele familiei Fugaru: Maria, de 14 ani, si Loredana, de 17 ani, sint cele care au ingropat copilul. Este interesant ca si Maria Fugaru confirma acest lucru, aruncind responsabilitatea pe umerii celor doua fete.

„Daca se va stabili ca fetita era vie, avem de-a face cu o pruncucidere“

Mama micutului ingropat pe cimp s-a contrazis permanent in declaratii. Daca la internarea in spital a spus ca ea este cea care l-a ingropat pe copil, mai tirziu s-a razgindit si a dat vina pe fetele sale. „Am stat asa deasupra ligheanului si l-am facut, apoi nu mai stiu ce s-a intimplat, ca eram inconstienta. Fetele s-au dus cu el pe cimp. Nu stiu daca era viu sau cum mai era. Barbatul nu m-a auzit, ca nu stiu unde a plecat. Fetele s-au dus la discoteca, fiindca e foarte aproape de casa noastra. Am trei fete si un baiat, de 22 de ani, care a dat telefon dupa salvare“. Desi la Institutul de Medicina Legala din Tirgu Jiu s-a efectuat o necropsie, cadavrul fetitei a fost trimis pentru renecropsiere la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti. „Se va stabili in urma unei alte expertize daca a fost vie sau moarta la nastere. Daca se va stabili ca fetita a fost vie, avem de-a face cu o pruncucidere“, a precizat Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS