24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Omorit in bataie de ginere

Gheorghita Paun, de 43 de ani, din Slatina, a decedat in locuinta sa in urma unei batai aplicate de ginerele sau, Sorin Marian Neacsu, de 24 de ani, din comuna Teslui – Olt, in noaptea de 2 spre 3 mai. In ziua respectiva, Neacsu era in vizita la tata socru. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool si a unei discutii contradictorii, Neacsu a inceput sa-l loveasca pe socrul sau cu pumnii si cu picioarele. Loviturile ginerelui i-au provocat lui Gheorghita Paun leziuni interne, care au dus, in final, la moartea acestuia. In prezent, Sorin Marian Neacsu este cercetat in stare de arest preventiv.

(M.M.)

Accident de munca la SMR Bals

Gheorghe Danila, de 58 de ani, din orasul Bals – Olt, macaragiu in cadrul societatii SMR din localitate, a murit in urma unui accident petrecut la locul de munca in ultima zi a lunii aprilie. Tragicul incident a avut loc in timp ce acesta lucra cu o automacara Brover la scoaterea unor stilpi din beton. La un moment dat, Gheorghe Danila a fost surprins de un stilp care s-a prabusit peste el, accidentindu-l mortal. Parchetul de pe linga Judecatoria orasului Bals efectueaza cercetari in vederea stabilirii tuturor cauzelor care au dus la aparitia accidentului.

(M.M.)

S-a aruncat sub rotile trenului dupa ce s-a certat cu ginerele

Cadavrul unei femei a fost descoperit, in seara de 3 mai, pe raza comunei Strejesti, linga calea ferata. In urma cercetarilor efectuate de politisti s-a stabilit ca persoana in cauza se numea Victoria Cirjan, avea 58 de ani si era din comuna Lungesti – Vilcea. In ziua respectiva, ea era in vizita la ginerele sau, Ion Manda, din Strejesti – Olt. In urma unor discutii in contradictoriu cu ginerele, Victoria Cirjan a ales sa-si puna capat zilelor, aruncindu-se sub rotile trenului. S-a dispus efectuarea necropsiei, in vederea stabilirii cauzei mortii.

(M.M.)

Jefuit in timp ce era plecat in Spania

Constantin Boroi, din Slatina, cetatean roman rezident in Spania, a reclamat politistilor, in noaptea de 2 spre 3 mai, ca in perioada 2001-2002 autori neidentificati au patruns in locuinta sa din Romania in mod repetat, prin escaladarea balconului, de unde au sustras obiecte de uz casnic si aparatura electronica in valoare totala de 40 de milioane de lei. In urma cercetarilor intreprinse de organele de politie au fost identificati ca fiind autorii furturilor respective Marius Gheorghe Vilcea, de 18 ani, Silviu Marinica, de 19 ani, si Marian Achim, de 20 de ani, toti din municipiul Slatina. Marius Gheorghe Vilcea este cercetat in stare de retinere, in cazul celorlalti doi autori luindu-se masuri de prindere, ei fiind in prezent disparuti de la domiciliu.

(M.M.)

13 familii si-au abandonat copiii in ajunul Sarbatorilor de Pasti

O parte dintre copiii institutionalizati in centrele de plasament din Gorj au fost luati acasa de catre parinti, pentru a petrece Pastele in familie. Din pacate insa, micutii au fost inca o data abandonati de catre cei care le-au dat viata. Tristetea pe care au afisat-o cu o zi inainte de Pasti, cind s-au reintors la portile caminului din care plecasera, i-a cutremurat pe toti cei care le-au redeschis usile. „Este o crima. Sa iei un copil acasa, sa ii dai iluzii, dupa care sa-l abandonezi pur si simplu… Ceea ce au facut parintii cu acesti copii se poate spune ca este adevaratul abandon, mai ales ca era vorba de Invierea Lui Iisus Cristos“, a declarat un angajat al acestui centru, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. „Nu mi-a venit sa cred ce se intimpla! Parintii lor au facut un pacat… Nu inteleg cum au decazut atit. Zece copii au venit inapoi la Centrul din Tirgu Jiu si au mai fost trei cazuri de acest fel, la Centrul din Novaci. Copiii nu ar fi trebuit sa treaca prin asa ceva, chiar de Pasti. Parintii au motivat ca nu prea au ce sa le puna pe masa, ca nu au cu ce sa-i tina. Era vorba numai de trei zile. Nu mai am cuvinte “, a declarat directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Gheorghe Milosteanu. Impresionati de situatie, salriatii Centrului de Plasament de la Novaci au luat acasa 12 copii, pentru ca micutii sa simta ca este sarbatoare.

(M.C.H.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS