15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPictorita s-a sinucis pentru ca mama ei a vrut s-o faca farmacista

Pictorita s-a sinucis pentru ca mama ei a vrut s-o faca farmacista

O studenta din Craiova a murit, in a treia zi de Pasti, in bratele mamei sale dupa ce a luat o supradoza de medicamente. Speriata de moartea fiicei, mama a incercat si ea sa se sinucida, dind drumul la gaze si inghitind mai multe tablete de antidepresive. Femeia a fost salvata de catre politistii veniti la fata locului si in prezent este internata la Clinica de psihiatrie din Craiova in stare de soc.

Craioveanca Ana-Maria Jardescu, de 22 de ani, era studenta in anul I la specializarea pictura a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. Fata i-a promis mamei sale, Maria Ciolan, ca va veni acasa de 1 Mai pentru a-si petrece sarbatorile impreuna. „Asta a suparat-o foarte rau pe maica-sa si de cum a intrat in casa s-au si luat la cearta. Tipau atit de tare una la alta ca se auzea de jos. Ori de cite ori venea fata de la Cluj, din apartamentul farmacistei se auzea scandal. Cele doua nu se intelegeau deloc bine. Maria Ciolan iesise la pensie pe caz de boala si era o fire mai colerica. Mereu se certau, dar nu asa de rau ca acum“, povesteste vecina de scara, Sofia Comaromi.

Ieri-dimineata, in jurul orei 8.30, Maria Ciolan si-a gasit fiica in stare de inconstienta, cazuta in bucatarie. Mama, si ea ametita de antidepresivele inghitite in cursul noptii, a mai avut puterea sa anunte medicul de familie, dupa care a deschis gazele. Medicii de la SMURD le-au gasit pe cele doua, mama si fiica, imbratisate. „Ana-Maria decedase, iar Maria Ciolan era in stare de inconstienta suspecta“, a spus lt. Aurel Nicolae, din cadrul Sectiei IV Politie Craiova.

Peste tot in apartament erau imprastiate medicamente. Geamul de la baie era spart, iar pe jos, pe linga antidepresive, in special flacoane de Mianserin, mai erau si doua cutite de bucatarie. „Cred ca s-au imbrincit, s-au lovit. Decedata era plina de vinatai, iar la incheietura miinii stingi avea mai multe rani. Probabil a incercat sa-si taie venele“, au spus politistii prezenti la fata locului.

„Din cauza lu’ ma-sa s-a omorit!“

Tinara Ana-Maria era cunoscuta in cartierul Brazda lui Novac ca o fata foarte tacuta, linistita, respectuoasa si foarte talentata. Frecvent, ea isi alegea modelele din rindul copiilor de la bloc. Vecinii spun insa ca fata era mereu singura si ca nu au vazut-o niciodata in prezenta unui baiat. Ei cred ca Ana-Maria s-a sinucis deoarece nu mai suporta certurile cu mama ei. „Ma-sa era bolnava cu nervii. Toata ziua se certau. Se auzea de la etajul cinci ceea ce isi strigau“, a spus o vecina. Stefan Anghel, un alt vecin al familiei Ciolan, cind a auzit de gestul fetei, a exclamat indignat. „Din cauza lu’ ma-sa s-a omorit! Tinea mortis sa o faca farmacista. Fetei ii placea pictura si de aceea a si dat la facultate la Cluj. Insa ma-sa o tinea pe a ei“.

Despre Maria Ciolan, vecinii stiau ca este o fosta farmacista, divortata, pensionata pe caz de boala, care incercase o afacere pe cont propriu, deschizindu-si propria farmacie. Numai ca afacerea nu se dovedise una profitabila, majoritatea medicamentelor fiind depozitate acasa pentru ca nu isi gasisera cumparatori.

In prezent, Maria Ciolan este internata in Clinica de psihiatrie din Craiova in stare de soc.

Politistii si procurorii criminalisti continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a petrecut tragedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS