11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Nu o abandonez, dar nu mai am curaj...“

„Nu o abandonez, dar nu mai am curaj…“

„Va rog din suflet sa nu fiti suparate, dar efectiv n-am avut curaj sa stau; marti, cind vine doamna doctor, vin sa vorbesc cu dinsa si pe urma merg la Asistenta Sociala sa-mi rezolv necazurile. Va rog inca o data sa ma iertati, nu o abandonez, dar nu mai am curaj“. Acesta este biletul pe care Camelia Pirsan l-a lasat linga fetita ei in virsta de numai doua saptamini, pe care a parasit-o in Clinica de pediatrie a Spitalului nr. 2 din Craiova. Nascuta prematur si venind direct din maternitate, micuta Andreea Miruna Pirsan este ingrijita acum de catre cadrele medicale ale clinicii pina cind asistentul social va lua masuri si va gasi o solutie, in caz ca mama ei nu se va intoarce sa isi ia copilul acasa.

In Clinica de Pediatrie, cazurile de abandon nu mai surprind, din pacate, pe nimeni. Rareori se intimpla insa ca tinerele mame care isi lasa copiii pe patul spitalului intr-un gest de disperare sau de iresponsabilitate sa isi justifice gestul, asa cum a facut-o Camelia Pirsan. Femeia de 33 de ani a scris un biletel inainte de a pleca pe furis, fara stirea asistentelor, de linga micuta Andreea, cu numai patru zile inainte de Sarbatorile de Pasti. Cuvintele pline de regret ale Cameliei ar fi trebuit sa le faca pe cadrele medicale sa creada ca aceasta nu a renuntat la ideea de a-si lua fetita acasa. Totusi, avind in vedere trecutul mamei, care nu este la primul gest de acest fel, asistentele si medicii au dubii in ceea ce priveste reintoarcerea micutei in sinul familiei. „Femeia mai are doi copii care, practic, au crescut aici, in spital. Gigi si Camelia, care acum au sapte, respectiv opt ani, erau amindoi astmatici si au fost abandonati in clinica pentru foarte mult timp. Devenisera copiii spitalului. Poate si de aceea ne asteptam intr-o oarecare masura sa o paraseasca si pe Andreea. Am stat cu ochii pe mama tot timpul, dar pina la urma a reusit sa plece. A spus ca se duce la toaleta si nu s-a mai intors“, a spus Carmen Baciu, asistenta medicala.

Tatal exista, dar lipseste cu desavirsire

Starea sanatatii fetitei este stabila si destul de buna, exceptind problemele care se ivesc de obicei in cazul copiilor nascuti prematur. Mama Andreei nu poate fi cautata deoarece domiciliul declarat in fisa de spital nu corespunde cu cel care figureaza pe buletin. Fetita este nelegitima, iar despre tatal ei, care nu a venit niciodata sa isi viziteze copilul, cadrele medicale nu stiu decit ce le-a spus Camelia: se numeste Marcel Bozgan si are 37 de ani. Asistentul social care se ocupa cu cazurile de abandon aparute in Clinica de pediatrie a Spitalului nr. 2 va deschide o ancheta si va demara demersurile pentru ca situatia fetitei sa fie clarificata si rezolvata intr-un fel sau altul. Pina atunci, Andreea isi va continua existenta pe patul de spital in care a lasat-o mama ei, cu un viitor incert, in care singura speranta este un bilet atasat la actele spitalizarii, in care mama sa promite ca nu o va abandona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS