23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIntii Mai tovarasesc la iarba verde

Intii Mai tovarasesc la iarba verde

• Filiala doljeana a Partidului Socialist al Muncii (PSM) a organizat de 1 Mai in Craiova obisnuita festivitate a solidaritatii celor ce muncesc • Pentru ca dragostea dintii nu se uita, de la aceasta intilnire tovaraseasca n-a lipsit nici primarul Vasile Bulucea, propulsat chiar de PSM la primul sau mandat in fruntea municipalitatii

Respectind traditia, PSM Dolj a organizat de 1 Mai, in parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, o ampla festivitate ocazionata de Ziua Internationala a celor ce muncesc. Inca de la primele ore ale diminetii, citeva zeci de tineri au traversat municipiul Craiova cu stegulete in miini, trezindu-le nostalgicilor amintiri mai mult sau mai putin placute. Adunati in parcul „Nicolae Romanescu“, in jurul gratarelor de mici si a navetelor de bere, socialistii mai mult sau mai putin tineri au renuntat de aceasta data la cintecele patriotice pentru a se delecta cu melodiile Ansamblului „Maria Tanase“ si ale orchestrei „Kilometrul 0“. Dar nu inainte de a asculta alocutiunea presedintelui PSM Dolj, Nicolae Degeratu, despre insemnatatea sarbatorii de 1 Mai: „Partidul nostru considera ca munca trebuie sa stea la baza societatii si sa constituie singurul mijloc de bunastare si prosperitate pentru cetateni, indiferent daca Romania este socialista sau capitalista, are economie de piata sau centralizata. In conditiile scumpirilor repetate si ale cresterii somajului, am considerat necesar sa le oferim craiovenilor macar citeva ore de delectare, pentru a uita de toate necazurile si privatiunile la care-i supune actualul regim“.

Vasile Bulucea, cuprins de nostalgia socialista

Sarbatoarea n-a fost una pur socialista, mai-marii PSD-ului doljean trecind sa-si salute fostii camarazi de lupta pe frontul crearii omului nou si al construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate. Astfel, a ciocnit un pahar de vin cu socialistii si primarul Vasile Bulucea, care n-a uitat nici ca regimul de trista amintire (pentru unii) l-a propulsat in functia de ministru si nici ca actualul regim (la fel de trist pentru altii) i-a oferit sansa sa ajunga in fruntea municipalitatii chiar cu sprijinul PSM. Si chiar daca intre timp a „dezertat“ la PSD, socialistii nu-i poarta pica. Exemplul lui a fost urmat si de alti reprezentanti ai autoritatilor: presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Voiculescu, vicepresedintele Marin Diaconeasa, secretarul de stat Ion Calin, viceprimarul Craiovei, Mihai Dragu, care s-au simtit pentru o clipa… tovarasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS