24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarioara a nascut un baiat, iar cadrele medicale l-au schimbat cu o fetita

Marioara a nascut un baiat, iar cadrele medicale l-au schimbat cu o fetita

In certificatul de nastere figureaza „baiat“, dar medicii incearca sa convinga familia sa ia acasa o fetita

Minunile care se petrec in Gorj ar putea duce intr-o zi la editarea unor carti care sa le includa pe toate. Cea care s-a petrecut in ultimele zile le pune capac celorlalte. O femeie s-a dus in spital cu speranta ca va naste si va deveni o mamica fericita, numai ca femeia a nascut baiat, iar medicii s-au gindit sa faca o surpriza familiei si au anuntat ca are fetita. Bucurie mare!

Victor Mangu a baut doua zile la rind. Le-a dat si prietenilor, si vecinilor, de bucurie ca i-a nascut nevasta un baietel. Totul parea normal, numai ca in ziua in care a mers la spital sa-si ia acasa nevasta si pruncul, surpriza: doctorii i-au pus in brate o fetita! In zadar a incercat Victor sa-i convinga pe medici ca nevasta lui a nascut un baietel, aratindu-le chiar si certificatul de nastere care confirma spusele tatalui celor „doi copii“, deoarece acestia nu s-au lasat impresionati. Ghinionistul tata a refuzat sa-si ia acasa nevasta si copilul pe care medicii i-l dadusera, pina cind nu se va efectua o expertiza prin care sa fie stabilit care dintre cei „doi copii“ ii apartine. Dar iata istoria acestei intimplari, desprinsa parca din scenetele cu Stan si Bran. Ziua de miercuri, 24 aprilie, a fost una din cele mai fericite pentru Victor Mangu din Berlesti – Gorj. Cind moasa de la Spitalul din Carbunesti i-a spus „Aveti un baiat de 2,8 kilograme. Sa va traiasca!“, barbatul n-a mai stat pe ginduri si si-a chemat toti prietenii sa le dea de baut. Dupa chef, care a durat citeva zile, Victor Mangu a mai facut si citeva cumparaturi pentru baietelul pe care abia astepta sa-l aduca acasa.

Duminica, el s-a dus sa-si vada nevasta si sa stabileasca impreuna ce vor face a doua zi cind isi vor lua copilul acasa. Nici nu a plecat bine din spital si barbatul s-a trezit cu un telefon de la sotia sa care ii spunea sa se intoarca pentru ca a aparut o problema. „Cind am auzit ca vor sa-mi dea o fata cind eu anuntasem pe toata lumea ca am un baiat am simtit ca innebunesc. Am acte clare, certificatul copilului in care scrie ca este baiat si il cheama Constantin-Florin. De nervi am rupt si certificatul de nastere“, a spus Victor Mangu. Furia barbatului nu s-a oprit aici. Cind a ajuns la spital, el a inceput sa-si ia sotia la bataie, care a fost insa salvata de medici. „Da, recunosc ca i-am dat o palma, dar va spun sincer ca vedeam negru in fata ochilor si m-am gindit pe moment ca ea stia mai demult ca e fata si nu mi-a spus. M-a lasat sa ma fac de ris“, a mai spus nefericitul tata.

„Daca era fata, dadeam de baut o lada de bere. Asa am dat trei.“

Victor Mangu si-a dorit cu ardoare un baiat, mai ales ca a avut doua fete, dar una i-a murit in urma cu un an. Cind sotia sa a ramas gravida, el nu a mai avut rabdare si a dus-o si la ecograf, unde i s-a spus ca va avea un baiat. „Mi-am dorit mult sa fie baiat, iar cind am auzit moasa ca spune ca este baiat am sarit in sus de bucurie. Daca era fata, dadeam si atunci de baut, nu zic ca nu dadeam, dar dadeam o lada de bere. Asa am dat trei. Mi-am anuntat toti prietenii ca am un baiat. Acum o sa ma fac de ris in fata lor“, a spus cu tristete Victor Manga. Sotia sa, Marioara, nu pare atit de revoltata de situatie. Ea spune ca tot duminica a aflat ca are de fapt o fetita. „Eu sint sigura ca este a mea. Am vazut-o in fiecare zi cind o alaptam, dar nu am vazut-o niciodata dezbracata. Am crezut ca este baiat, cum mi-au spus la inceput. Sotul meu este mai furios. A incercat sa ma bata, dar eu nu am nici o vina. Sint multumita ca este sanatoasa. O sa ma gindesc acum la un nume de fata“, a spus Marioara Mangu. Colegele ei de salon au confirmat faptul ca in cele cinci zile cit a stat in spital, femeia era convinsa ca alapteaza un baiat. „Stim fiecare de aici ce fel de copil au celelalte femei pentru ca mai discutam despre ei. Despre Marioara stiam ca are un baiat“, a spus Maria Garcea, colega de salon.

„Nu o iau acasa pina nu-i fac analize. Daca cresc copilul altuia?“

Victor Mangu spune ca nu-si va lua nevasta si fetita acasa pina nu are rezultate concrete ca este vorba despre copilul lui. „Hai sa zic ca de rusinea pe care am patit-o mai uit, dar daca a vrut sa-mi schimbe copilul. Daca a avut cineva o fata si a vrut neaparat un baiat si l-a luat pe al meu? Ideea asta nu-mi iese din cap. Nu o iau acasa pina nu-i fac analize. Daca o sa cresc copilul altuia?“, s-a intrebat tatal . Medicii Spitalului din Tirgu Carbunesti exclud aceasta varianta. „Recunoastem ca este vorba de un caz de o incompetenta crasa. Neglijenta moasei respective nu va ramine nepedepsita. Toata confuzia s-a creat la sala de nastere, unde moasa a spus ca este baiat si asa s-a trecut in foaia de observatie dupa care s-a facut certificatul de nastere. Femeia a nascut doar cu o moasa si cu o asistenta pentru ca nu a fost o nastere cu probleme“, a spus doctorul Aristica Morosanu, directorul spitalului. Cadrele medicale au anuntat Directia de Sanatate Publica Gorj si politia din oras despre acest caz. Medicii mai spun ca, daca tatal va cere, se poate face si o expertiza de specialitate pentru a se stabili daca respectivul copil este al familiei Mangu. „Cei care vor plati analizele, care sint extrem de scumpe, vor fi cei vinovati. Spitalul nu va da nici un ban. Domnul Mangu sa nu creada ca poate sa ceara despagubire si pentru berile pe care le-a baut el cu prietenii“, a mai spus directorul spitalului. Victor Mangu spune ca nu-i va ierta cu nici un chip pe vinovati si va asista personal la toate analizele pentru ca nu mai are incredere in medicii din Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS