16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeputatul PSD Viorel Gheorghiu a fost audiat in procesul privind presupusul furt al autoturismului sau

Deputatul PSD Viorel Gheorghiu a fost audiat in procesul privind presupusul furt al autoturismului sau

Deputatul PSD Viorel Gheorghiu a fost audiat ieri in calitate de martor de magistratii Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, in procesul privind presupusul furt al autoturismului sau. Viorel Gheorghiu afirma ca, in ziua in care a disparut autoturismul, a fost la Comandamentul Jandarmeriei cu generalul Tudor Cearapin si cu colonelul Bujor Florescu, pina la ora doua dimineata. El sustine ca este fals tot ceea ce scrie in procesul-verbal intocmit de politisti. „Scrie ca procesul este facut in prezenta reclamantului si ca nu am avut obiectiuni, ceea ce nu este adevarat. De asemenea, apare semnatura mea, dar nu am semnat eu“, afirma Gheorghiu. Potrivit celor afirmate de deputat, la ora 21.00 a primit un telefon de la soferul sau, Nicolae Pasalau (trimis in judecata in acest dosar pentru inselaciune – n.r.), care i-a comunicat faptul ca autoturismul nu mai este in parcare. „Am vorbit cu Bujor Florescu, care a trimis un echipaj de politie si mi-a spus ca autoturismul a fost dat in urmarire generala. In permanenta sunam la colonelul Bujor Florescu si la maiorul Ovidiu Garcea, sa-mi spuna in ce stadiu se afla cercetarile. Dupa citeva luni, am primit telefon de la Florescu ca s-a gasit masina si mi-a zis sa se duca Pasalau, soferul meu, sa o recunoasca. Si s-a dus“, a declarat Viorel Gheorghiu.

Deputatul sustine ca a doua zi Pasalau i-a povestit cum a decurs intilnirea cu politistii. „Mi-a zis ca a fost tinut pina tirziu, ca s-au facut presiuni asupra lui si ca i s-a spus sa semneze ceea ce i se spune. De asemenea, mi-a spus bine ca ati aranjat dumneavoastra cu domnul Florescu, sa se termine odata cu asta. Aranjamentul consta in faptul de a recunoaste ca masina a fost furata cu acordul meu. Eu m-am enervat si i-am spus ca numai un om nebun ar putea sa faca un astfel de aranjament si a inceput sa plinga. Mi s-a parut speriat si confuz“, afirma Viorel Gheorghiu. Acesta sustine ca, in cazul furtului, societatea de leasing ar fi fost singura care ar fi beneficiat de prima de asigurari. Ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, a anuntat la 22 martie, ca a cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii deputatul PSD Viorel Gheorghiu, care si-ar fi inscenat furtul autoturismului, cu scopul de a obtine valoarea asigurarii. Cererea ministrului justitiei a fost transmisa presedintelui Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu.

Procurorul general al Romaniei a solicitat ministrului Justitiei declansarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PSD de Ilfov, Viorel Gheorghiu, sub aspectul comiterii infractiunilor de fals in declaratii si tentativa de inselaciune. Deputatul PSD Viorel Gheorghiu le-a reclamat politistilor, la 29 iunie 2001, ca i-a fost furat autoturismul BMW. Totodata, politicianul a sesizat furtul si societatii de asigurari la care fusese asigurat autoturismul cu suma de 150.000 de marci germane (2,2 miliarde de lei). In urma cautarilor, politistii au gasit autoturismul intr-o parcare. Politistii au stabilit ca usile portierelor nu fusesera fortate, astfel ca s-a ajuns la concluzia ca proprietarul ar fi inscenat furtul masinii pentru a obtine asigurarea. Dupa finalizarea investigatiilor, politistii au inaintat dosarul procurorilor Parchetului Curtii Supreme de Justitie, intrucit proprietarul autoturismului era deputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS