21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculatia intre Orsova si Baile Herculane a fost intrerupta cinci ore

Circulatia intre Orsova si Baile Herculane a fost intrerupta cinci ore

Pe Drumul European 70, intre Orsova si Baile Herculane, nu s-a putut circula simbata, timp de aproximativ cinci ore. Sute de autovehicule au ramas in trafic, din cauza ca o autocisterna incarcata cu patru tone de benzina s-a rasturnat pe raza localitatii Toplet, in apropiere de granita dintre judetele Mehedinti si Caras-Severin.

Patrascu Mihai, de 31 de ani, soferul autocisternei cu numarul de inmatriculare CS-04-BLP, apartinind societatii NEMESIS SRL, incarcata cu patru tone de benzina, a pierdut controlul asupra directiei si s-a rasturnat pe carosabil in jurul orei 12.30. Mai mult de trei tone de combustibil petrolier s-au scurs pe Drumul European 70, iar asfaltul a inceput sa se inmoaie. Mihai Patrascu a declarat ca, dupa ce a alimentat cisterna cu patru tone de benzina de la o statie de pe Valea Cernei, cantitate pe care trebuia sa o transporte in localitatea Cornu, rotile autovehiculului s-au blocat: „Nu am mai avut practic ce sa fac. Am vazut cum ma prabusesc pe sosea. Mi-a fost teama ca o sa sara in aer, dar m-am lovit numai la cap. Nu este pentru prima data cind am probleme cu masina asta. Din cele 12 tone, cit are capacitate, eu am incarcat patru tone“. La fata locului s-au deplasat imediat doua autospeciale ale Grupului de Pompieri Orsova, care au intervenit pentru preintimpinarea unei eventuale explozii, in urma vaporilor degajati.

Autocisterna a fost ridicata cu ajutorul a doua macarale

Pompierii orsoveni au luat legatura cu reprezentantii de la Drumuri Nationale, pentru aducerea in zona de nisip care sa acopere petele de combustibil. O mare cantitate de benzina s-a scurs insa spre riul Cerna, aflat in imediata apropiere a soselei nationale. Pentru ca de o parte si de cealalta a locului producerii accidentului, sute de tiruri si autoturisme au format, in citeva zeci de minute, siruri lungi de aproximativ trei kilometri, s-a impus luarea unor masuri urgente pentru degajarea carosabilului. In acest scop, s-a apelat la sprijinul Santierului Naval Orsova, pentru trimiterea in zona a unei macarale de 11 tone. Din Baile Herculane, o alta macara a plecat abia in jurul orei 15.00 catre locul accidentului. Actiunea de deblocare a traficului a inceput in jurul orei 16.00, pentru deplasarea cisternei de pe carosabil fiind utilizate doua macarale, pentru a se evita producerea de scintei si izbucnirea unui incendiu de proportii. Constantin Bragaru, cel care a manevrat macaraua adusa din Orsova, a declarat ca nu este prima actiune de acest fel: „Am fost la doi metri de cisterna si nu pot sa spun ca nu mi-a fost teama. Am mai participat la astfel de evenimente, cind am tras un autotrailer incarcat cu masini, care a cazut intr-o prapastie“. In jurul orei 17.30, s-a reusit deblocarea circulatiei in zona, autocisterna fiind coborita, cu ajutorul macaralelor, linga soseaua principala. Timp de mai multe ore, soferii a sute de autovehicule au fost nevoiti sa ramina blocati in trafic, fara sa stie ce se intimpla la o distanta de citiva kilometri. In acest interval, echipajele de politie din Caras-Severin si Mehedinti nu si-au facut aparitia in zona, desi accidentul este aproape de limita dintre cele doua judete. Abia in jurul orei 17.00, la intrarea in municipiul Orsova, politistii au iesit sa dirijeze circulatia. Drumul European 70 face legatura intre Bucuresti si Timisoara, fiind foarte utilizat pentru traficul de mare tonaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS