15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApele sint inca tulburi la RULMENTI Slatina

Apele sint inca tulburi la RULMENTI Slatina

• Ajutorul financiar pentru repornirea fabricii se lasa asteptat • Salariatii au inceput demersurile pentru afilierea sindicatului din intreprindere la Blocul National Sindical • Oamenii asteapta de Pasti o prima de aproximativ un milion de lei

La aproape trei saptamini de la calmarea situatiei, lucrurile sint pe cale de a erupe din nou la SC RULMENTI SA Slatina. Chiar daca a fost inclusa pe anexa OUG 137/2002 privind administrarea speciala, unitatea nu a primit nici semnal de la Bucuresti. Creditul de sase miliarde de lei care le fusese promis nu a sosit nici pina in prezent si nu sint sperante ca le va parveni curind. Cauza majora pentru care sperantele in acest sens s-au cam naruit o reprezinta garantiile insuficiente oferite de fabrica.

La cota de avarie

Pentru a gasi solutii de rezolvare a noii probleme ivite, conducerea societatii s-a reunit ieri, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie, la care a participat si o delegatie a muncitorilor. Cu acest prilej a fost in sfirsit adoptat „bugetul“ pe anul curent, discutindu-se totodata si despre o reducere de posturi. Cele mai multe posturi restructurate sint in rindul sefilor de birouri, din 16 urmind sa ramina zece. Problema repornirii fabricii a stirnit discutii aprinse la sedinta de ieri. Oamenii au aflat astfel ca, fara un avans cash de 1,2 miliarde de lei catre ELECTRICA, fabrica nu va primi energia electrica de care are nevoie pentru reluarea procesului de productie. Deocamdata, RULMENTI functioneaza cu energie electrica la cota de avarie.

Unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi…

Deoarece situatia dificila in care se afla intreprinderea treneaza, salariatii au hotarit ca o ultima sansa de salvare ar fi sa afilieze sindicatul la o mare putere sindicala din tara. Zis si facut. Liderul Sindicatului de la RULMENTI Slatina, Nicolae Calin, s-a aflat la Bucuresti pentru a discuta conditiile de afiliere la Federatia CARTEL METAL, parte integranta a Blocului National Sindical (BNS). „Incercam astfel ultima noastra sansa. Speram ca, o data cu afilierea la BNS, sa reusim sa intram la ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu“, a spus vicepresedintele Sindicatului RULMENTI, Cornel Iordan. Directorul general al unitatii, Victor Barbu, va incerca sa obtina o intrevedere cu directorul APAPS pe probleme de privatizare, Popa Stan, pentru a afla de ce treneaza lucrurile.

O sansa de redresare exista insa. Ce-i drept, este de durata. Un investitor indian, Kedar Gupta, isi mentine oferta de a cumpara RULMENTI Slatina. Si nu doar atit, ci „la pachet“. Firma sa, KC INTERNATIONAL din Dubai, este deja pe cale de a prelua pachetul majoritar de actiuni la societatea slatineana si la RULMENTI Brasov. Daca in cazul unitatii brasovene, lucrurile merg mai repede deoarece aceasta si-a pregatit din timp documentatia, conducerea SC RULMENTI Slatina mai are de lucru la caietul de prezentare. Pina una-alta, salariatii de la RULMENTI Slatina asteapta sa vina „iepurasul“. Pentru a putea avea ce pune pe masa de Pasti, conducerea va incerca sa le dea oamenilor aproximativ un milion de lei de persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS