22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Zilele Slatinei, nici ploaia nu a stat in calea bunei dispozitii

La Zilele Slatinei, nici ploaia nu a stat in calea bunei dispozitii

Manifestarile dedicate Zilelor Slatinei, care s-au desfasurat intre 22 si 23 aprilie, au reusit sa atraga atentia a mii de locuitori ai municipiului. Vremea s-a dovedit capricioasa si in acest an. Mai in gluma, mai in serios, consilierii municipali, intruniti in sedinta solemna luni, 22 aprilie, spuneau ca Sfintul Gheorghe, patronul spiritual al orasului, s-a dovedit mai darnic chiar decit Sfintul Ilie. Ploaia nu a fost insa o piedica serioasa in calea manifestarilor programate sa se desfasoare in cele doua zile: lansari de carte, vernisaje de pictura, expozitii de arta populara, intreceri sportive etc.

Parada liceelor – explozie de tinerete si culoare

Momentul cel mai asteptat al manifestarilor a fost, ca de altfel in fiecare din cele trei editii precedente, Parada liceelor, organizata marti, 23 aprilie. Competitia a scos si de aceasta data la iveala cele mai nastrusnice idei ale liceenilor slatineni. Vampiri, vrajitoare, zine, tigani, calusari, sportivi si alte asemenea personaje, toate machiate si aranjate ca la carte, s-au straduit sa obtina aprecierea finala a juriului. Efortul a fost rasplatit pe masura, numai premiul I constind in dotari in valoare de 150 de milioane de lei, oferit de Consiliul Local Slatina. Concurenta dintre majoretele celor opt licee din oras a fost acerba. Pancarte, lozinci, esarfe, toate s-au regasit in arsenalul liceenilor. Vinzatorii de baloane au fost multumiti, desi ploaia din ultima zi a manifestarilor fusese la un pas de a le crea probleme in afaceri. Parada liceelor, desfasurata timp de doua ore, s-a incheiat intr-un vacarm de nedescris, voia buna fiind cuvintul de ordine. Juriul a decis ca premiul intii sa fie acordat si de aceasta data elevilor de la Colegiul National „Radu Greceanu“, liceul cu cei mai multi premianti la olimpiadele si concursurile nationale si nu numai. Locul secund si dotari in valoare de 100 de milioane de lei – Liceul Industrial Constructii de Masini (IPTAPA), iar pe locul trei s-au clasat cei de la Colegiul National Economic „P.S. Aurelian“, care au primit dotari de 75 de milioane de lei. Celelalte cinci licee din oras nu au plecat nici ele cu mina goala – fiecare beneficiind de dotari in suma de 75 de milioane de lei.

Directia 5 si Voltaj – la maximum

Aproximativ 5.000 de persoane, in majoritate tineri, au asteptat cu sufletul la gura aparitia unor artisti in voga. In jurul orei 20.00, componentii formatiei Directia 5 au aparut pe scena, fiind intimpinati cu ropote de aplauze. O data cu ei si-a facut aparitia ploaia care nu a reusit insa, pe parcursul orei cit a durat recitalul formatiei, sa trimita pe cineva acasa. Cu umbrele sau fara, adapostiti sau nu, copii, tineri si oameni in toata firea si-au aratat simpatia fata de artisti.

Cel mai inalt „voltaj“ a fost atins insa o data cu recitalul trupei conduse de Calin Goia. Desi ploaia era tot mai deasa, repertoriul acestora a facut ca toti cei prezenti sa uite de vremea urita. Marea de oameni a cintat si a aplaudat la fiecare melodie a celor de la Voltaj, ultimul lor hit – „Tu“ – fiind cel mai asteptat. Aflati pentru prima data la Slatina, cei cinci membri ai trupei au ramas impresionati de bucuria cu care au fost intimpinati si au promis ca vor reveni. Manifestarile dedicate Zilelor Slatinei 2002 s-au incheiat cu un spectaculos joc de artificii, care a putut fi zarit chiar si de la citiva kilometri.

Dupa noi, potopul

Spectacolul din ultima zi nu s-a incheiat fara incidente. Chiar in timpul concertului celor de la Directia 5, o mama era sa faca o criza de inima pentru ca-si pierduse copilul. Andruta Prodea, de 13 ani, eleva la Scoala generala nr. 9 din municipiu, plecase la un moment dat de linga mama ei si disparuse in multime. In cele din urma, totul s-a sfirsit cu bine, dar Andruta nu va mai iesi din casa cu prietenele pentru citeva zile.

Platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Slatina, locul unde a avut loc concertul trupelor Directia 5 si Voltaj, arata ieri-dimineata ca dupa o proasta partida de rugbi. O armata de angajati de la Directia de Spatii Verzi incerca de zor sa dreaga prapadul lasat de „salbatici“. Reprezentantii serviciului au declarat insa ca spatiul verde va fi refacut in citeva saptamini. Ceea ce s-a intimplat la inceputul acestei saptamini in Slatina le-a reamintit locuitorilor municipiului cit de mare este diferenta dintre orasele mari si cele de calibrul Slatinei. Ramine insa speranta ca edilii orasului sa incerce sa organizeze asemenea actiuni mai des. Nu de alta, dar nu toata lumea prefera telenovelele, barurile sau discotecile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS