15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentii economici din Mehedinti datoreaza 255 de miliarde de lei la asigurarile de sanatate

Agentii economici din Mehedinti datoreaza 255 de miliarde de lei la asigurarile de sanatate

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti are de recuperat de la agentii economici peste 255 de miliarde de lei, din care 215 miliarde de lei sint reprezentate de datoriile a 21 de unitati din judet.

Potrivit directorului economic al CJAS Mehedinti, Gheorghita Buretea, alti 1.317 agenti economici inregistreaza datorii de aproximativ un miliard de lei: „Primele locuri sint ocupate de Exploatarea Miniera Mehedinti, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, prin cele doua sucursale – ROMAG PROD si ROMAG TERMO si de SC HIDROCONSTRUCTIA SA“. In primele doua luni ale acestui an, in scopul recuperarii creantelor au fost blocate disponibilitatile din conturile in lei si in valuta ale 85 de agenti economici si au fost aplicate 13 sechestre pe bunuri mobile si imobile. Aceste actiuni au fost aplicate in cazul societatilor ROBACUS Rogova, Arta Populara Baia de Arama, ARPO Strehaia, AGROFRUCT Prunisor, SC PISCICOLA SA, ZORILE Burila Mare, DANUBIUS Constructii, INTELSEV, INSTALATII SA, HORTIMEX SA, SEVERMIND SA, PROD COM AgroForest. O parte din sechestrele aplicate (AGROMEC Prunisor, MECANOENERGETICA, DEALUL VIILOR) au fost valorificate, fiind incasate astfel 175,6 milioane de lei.

Politia se implica in recuperarea datoriilor

Pentru recuperarea creantelor la fondul asigurarilor sociale de sanatate, in valoare de 600 de milioane de lei, au fost compensate datoriile reciproce apartinind SC ARPO Strehaia, SC ENERGOMONTAJ SA Bucuresti – sucursala Halinga, RA LOTUS Drobeta Turnu Severin si SC SPARTACUS, prin intermediul Institutului National de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului. Reprezentantii CJAS Mehedinti au fost nevoiti sa apeleze si la sprijinul politiei, in cazul refuzului unor contribuabili de a prezenta documentele necesare in vederea verificarii obligatiilor acestora. Este cazul societatilor PROFESIONAL STYLE, CONFORT SRL, NICOS SRL, CIREX CONSTRUCT, ALT STIL SRL, VAVOX IMPEX. Situatia actuala este similara cu cea care se inregistra la inceputul lunii martie, cind nivelul total al restantelor de recuperat se ridica la suma de 249 de miliarde de lei, din care 212 miliarde de lei erau datoriile a 22 de agenti economici. Pentru recuperarea mai rapida a datoriilor, CJAS Mehedinti va trece in perioada urmatoare la executari silite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS