24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal17 salariati de la CORAPET SA Corabia au intrat in greva foamei

17 salariati de la CORAPET SA Corabia au intrat in greva foamei

Muncitorii de la SC CORAPET SA Corabia nu se lasa intimidati cu una, cu doua. Daca saptamina trecuta patru salariati care intrasera in greva foamei au renuntat in trei zile la aceasta forma de protest (primind din partea conducerii un „avans“ de circa patru milioane de lei fiecare), ieri a venit rindul altor angajati. 17 persoane, in frunte cu liderul sindicatului, Gheorghe Pita, au hotarit sa intre in greva foamei pina la limpezirea situatiei dezastruoase a fabricii.

Dupa incidentele de saptamina trecuta, jandarmii s-au raspindit ca potirnichile

Problema societatii CORAPET Corabia este cit se poate de delicata. Salariile restante, de aproape 5,5 miliarde de lei, la care se adauga datoriile de sute de miliarde la diversii furnizori au facut ca fabrica sa intre in colaps. Locuind intr-un oras „mort“, salariatii de aici au simtit rapid cum le-a ajuns cutitul la os. Astfel ca, dupa mai multe runde de promisiuni de la tot felul de persoane mai mult sau mai putin autorizate, nervii lor, intinsi la maximum, au cedat. Saptamina trecuta au iesit in strada. A fost nevoie de interventia a sute de jandarmi ca oamenii sa fie „linistiti“. Patru persoane din rindul lor au fost chiar duse la sectie pentru „tulburarea linistii publice si instigare la revolta“. Ele au fost apoi amendate. Fiecare trebuie sa faca rost acum de 500.000 de lei, cit reprezinta sanctiunea contraventionala primita. Demn de semnalat este ca printre cei amendati se numara si liderul de sindicat din fabrica, Gheorghe Pita.

Oamenii continua sa se stringa in curtea societatii, doar-doar vor auzi ceva de bine. Dupa incidentele de la sfirsitul saptaminii trecute, care au adus televiziunile pe capul fortelor de ordine, oamenii nu mai sint supravegheati decit de citiva politisti. Vorba unui protestatar: „Au luat frica!…

S-au raspindit ca potirnichile cind a vazut lumea ce-au facut!“ Pentru ca nimeni din conducerea judetului, APAPS sau a primariei locale nu se intereseaza de soarta lor, muncitorii de la CORAPET sint decisi sa mearga pina la capat de data aceasta. Ramine insa de vazut daca, pina la urma, nu vor ceda si ei „tentatiilor“ cu care tot sint ademeniti sa abandoneze protestele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS