13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn deputat PSD a omorit un copil de cinci ani care se juca pe trotuar

Un deputat PSD a omorit un copil de cinci ani care se juca pe trotuar

Bolnav de diabet, cu alcoolemia crescuta dupa ce a consumat doua mere, Stefanoiu, deputat PSD de Maramures, a omorit un copil de cinci ani
si a plecat de la locul accidentului cu masina Camerei Deputatilor

Un copil de cinci ani, din localitatea maramureseana Baia Sprie, a fost accidentat mortal luni seara, in timp ce se juca pe trotuar, de un autoturism condus de deputatul PSD de Maramures, Luca Stefanoiu. Denis Zeler se juca in fata blocului, pe trotuar, impreuna cu alti copii, in momentul cind a fost lovit de masina Camerei Deputatilor. Dupa impact, autoturismul a mai lovit un stilp de lemn, trecind apoi pe cealalta parte a drumului si oprindu-se pe un morman de pamint. Denis a fost transportat cu salvarea la spital, insa nu a mai putut fi salvat, avind multiple rani. Deputatul Luca Stefanoiu sustine ca a anuntat imediat accidentul la sediul Politiei din Baia Sprie, dupa care a plecat, afirmind ca intentioneaza sa mearga la spital. El s-a intors la politie dupa aproximativ doua ore si a fost audiat, fiindu-i recoltate si probe de singe pentru stabilirea alcoolemiei. Parlamentarul spune ca accidentul s-a produs in timp ce incerca sa evite un alt copil care a sarit in fata masinii. Martorii au afirmat ca autoturismul condus de Stefanoiu avea viteza mare. Deputatul a afirmat ca va lua legatura cu familia baietelului pentru a-i satisface eventualele pretentii materiale. Surse din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au declarat ca deputatul Stefanoiu avea o alcoolemie de 0,40 la mie, probele fiindu-i recoltate la doua ore de la producerea accidentului. Luca Stefanoiu a declarat ieri ca rezultatul alcoolemiei este cauzat de merele pe care obisnuieste sa le consume pentru a-si trata diabetul. Starea sanatatii deputatului s-a inrautatit ieri la prinz, el lesinind in urma unei crize de hiperglicemie. Dupa cercetarile preliminare, dosarul va fi preluat de Parchetul Curtii Supreme de Justitie, singura institutie care il poate trimite in judecata pe deputat.

Medicii legisti infirma declaratiile deputatului Luca Stefanoiu, potrivit carora nivelul alcoolemiei sale inregistrate dupa accident a fost cauzat de merele pe care le-a mincat. Consumul de mere nu poate influenta nivelul alcoolemiei unei persoane, au declarat ieri surse medicale, comentind afirmatiile deputatului Stefanoiu. „Este o aberatie totala sa spui ca ti-a crescut alcoolemia numai pentru ca ai consumat doua mere, chiar daca esti diabetic“, au mai precizat aceleasi surse. Medicii legisti sustin ca, daca la doua ore de la producerea unui accident, alcoolemia soferului era de 0,4 la mie atunci, la momentul evenimentului rutier, aceasta s-ar fi ridicat la 0,7 la mie. Pina la ora transmiterii acestei stiri, Directia Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei nu a facut precizari in acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS