17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoar 55% dintre slatineni si-au depus declaratiile de venit global

Doar 55% dintre slatineni si-au depus declaratiile de venit global

Ultima zi a acestei luni va marca expirarea termenului scadent de depunere a declaratiilor de venit global pentru veniturile realizate in anul 2001. Oamenii nu se grabesc sa respecte acest termen.

In Slatina, aproximativ 10.000 de contribuabili, dintr-un total de 18.000, si-au depus pina in prezent dosarele continind declaratiile de venit global. Deocamdata, situatia pare aceeasi cu cea de anul trecut, cind data limita de depunere a declaratiilor de venit a trebuit sa fie prelungita cu patru luni din cauza absenteismului.

Directorul adjunct al Administratiei Finantelor Publice (AFP) Slatina, Petre Purcel, a spus ca depunerea in termen a declaratiilor de venit este in interesul oamenilor: „Anul trecut, dupa ce am analizat declaratiile de venit aferente anului 2000 depuse de contribuabilii din municipiu, am constatat ca am avut de incasat de la unii contribuabili circa trei miliarde de lei, dar am avut de restituit 7,5 miliarde de lei!“, a spus Petre Purcel. Mai exact, desi 200 de persoane a trebuit sa plateasca in plus bani la stat, alte 13.000 au avut de incasat de la stat.

La ghiseele AFP Slatina se depun deocamdata aproape 500-600 de declaratii de venit global. Contribuabilii care nu stiu sa completeze documentele sint ajutati de inspectori ai institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS