14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcesele legate de privatizare vor fi judecate exclusiv la Curtea de Apel

Procesele legate de privatizare vor fi judecate exclusiv la Curtea de Apel

Toate cazurile legate de privatizare vor fi judecate de urgenta si cu precadere de sectiile comerciale ale Curtilor de Apel, a declarat ieri, intr-un interviu acordat Financial Times, ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu. „In momentul in care instanta este anuntata de catre Autoritatea pentru Privatizare despre faptul ca exista un caz urgent, ea este obligata sa programeze cazul cit mai repede posibil“, a adaugat Musetescu. Potrivit ministrului, instanta este obligata sa programeze primul pe ordinea de zi procesul legat de privatizare, „chiar daca in ziua respectiva mai trebuie judecate alte 90 de cazuri“.

Decizia Curtii de Apel trebuie pronuntata in termen de trei zile, iar comunicarea hotaririi sa se produca in cel mult cinci zile. Musetescu a spus ca motivul schimbarilor il constituie faptul ca, potrivit vechii legi, pronuntarea sentintei se facea chiar si la doua luni dupa procesul propriu-zis, iar hotarirea era comunicata dupa alte trei luni.

Ministrul privatizarii a mai spus ca tergiversarea proceselor legate de privatizarea societatilor cu capital majoritar de stat a „indus“ cea mai mare neincredere si a fost cea mai putin inteleasa de catre investitori. Autoritatea pentru Privatizare are pe rol 14.000 de procese, cele mai multe fiind legate de post-privatizare, a mai spus Ovidiu Musetescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS