16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn maior de la Transmisiuni Speciale a agresat un copil nevinovat

Un maior de la Transmisiuni Speciale a agresat un copil nevinovat

O drama s-a produs miercuri, 17 aprilie, la Slatina. Un domn nervos a tabarit intr-un grup de copii si si-a reglat conturile cu unul dintre ei tragindu-l violent de ureche si amenintindu-l. Tata al unei fetite suferinde, domnul nervos era indignat ca pustiul de noua ani o trasese de codite. Dar nu Florin era baiatul care o trasese de codite pe Bianca. Ieri, cind barbatul nervos a mers la scoala sa-si ceara scuze, Florin a inceput sa plinga si s-a ascuns dupa invatatoare. Crescut doar de mama, Florin crede acum ca asa sint tatii…

E greu de crezut

Miercuri, imediat dupa terminarea orelor, maiorul Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS), Silviu Mihai, a venit sa-si ia fetita de la Scoala nr. 7 din Slatina. Vine sa o ia el pentru ca trebuie sa ii acorde o grija deosebita. Inca de mica, fetita a fost extrem de sensibila si parintii i-au dus grija mereu. Chiar si inscrierea ei la scoala a fost un mare curaj pentru sotii Mihai. Bianca i-a spus tatalui ca un baiat a tras-o de codite si ca a amenintat-o si a inceput sa plinga. In acel moment, Silviu Mihai a vazut negru in fata ochilor, a intrebat-o cum arata baiatul si s-a dus sa-i faca dreptate. A nimerit in mijlocul unui grup de pusti care se hirjoneau in curtea scolii. Fara sa intrebe care este cel care i-a batut fata, l-a apucat de ureche pe Florin Alexandru Catanoiu, un pusti de noua ani, si l-a smotocit bine, dindu-i o „lectie“. Copilul a inceput sa plinga si sa se vaite ca nu este vinovat. Dar „lectia“ a fost dusa pina la capat si copilul – „reeducat“. Dupa acest moment, Silviu Mihai, un om altminteri stimat si la casa lui, a plecat ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat, iar Florin a continuat sa plinga mingiindu-si urechea care-l durea rau de tot.

Copil crescut de mama

Neavind tata, Florin Alexandru Catanoiu s-a dus acasa si s-a plins mamei. Aceasta a sunat la scoala, a fost la spital, a scos un certificat medico-legal. S-a interesat si ea cum a putut despre cel care ii batuse copilul. Cind a aflat unde lucreaza, i s-a facut frica. A apelat la sora sa. Florin este un copil cuminte. I-a jurat mamei ca el nici n-a vorbit niciodata cu Bianca, iar despre batut nici nu putea fi vorba. In cele din urma, dupa cercetari la care a contribuit si invatatoarea clasei unde invata Florin, s-a dovedit ca baiatul care „trebuia corectat“ era altul, nu Florin. El mincase bataie degeaba. Cu atit mai mare drama pentru acest copil.

Dar Romania este o tara care inca invata sa-si protejeze copiii. Altfel nu s-ar explica de ce la nivelul conducerii Scolii nr. 7 din Slatina acest incident este privit ca unul minor, aproape ca un moft. Directorul Marin Barbu, desi a fost informat de invatatoarea lui Florin Catanoiu despre incident, nici nu stia daca a fost vorba de o „altercatie“ intre un baiat si o fata sau intre doi baieti, cu toate ca „incidentul“ s-a produs chiar in curtea scolii pe care o conduce. „A fost un incident minor, caruia n-ar trebui sa i se acorde o atentie atit de mare“, declara senin directorul Marin Barbu. O injunghiere i-ar fi stirnit mai mult interesul, probabil. Invatatoarea clasei a II-a F, unde invata Florin Catanoiu, doamna Ioana Vladescu, a pus mult suflet in cele intimplate miercuri: „N-am dormit toata noaptea. Nu stiam ce sa fac. Florin este un copil cuminte. Nu mi-a facut niciodata probleme. Azi-dimineata (ieri – n.r.), cind a venit domnul acela la usa si a fost vazut de Florin, acesta a inceput sa plinga. Imi venea si mie sa pling o data cu el. L-am linistit si i-am spus ca nu se intimpla nimic, ca domnul a venit sa-si ceara iertare, ca nu-i face rau“.

Nu cu bani, domnule maior!

Ieri-dimineata, dupa ce realizase pe de o parte gafa uriasa pe care o comisese agresind un copil, si mai ales un copil nevinovat, maiorul Silviu Mihai nu mai stia ce sa faca. A cautat disperat ajutor si intelegere la toata lumea. A mers la scoala sa-si ceara iertare, a incercat s-o gaseasca pe mama copilului si a gasit-o. Insa, printr-un intermediar. Si intr-un mod greu de imaginat, ca intr-un caz de viol la betie, a incercat sa-i ofere mamei lui Florin o frumoasa suma de bani pentru a se aplana totul. Fapt care a stirnit o indignare si mai mare.

Insa, societatea in care a trait a lasat loc destul pentru astfel de oameni, pentru astfel de practici. Sint nenumarate cazurile in care rudele unor accidentati mortal isi retrag plingerea impotriva celui de la volan pentru o suma mare de bani pe considerentul ca, oricum, viata nu i se mai poate da inapoi celui dus si macar cel ramas in viata sa se bucure de ea. Dar Florin, culmea, traieste. El are, poate, nevoie de bani, dar si mai mult de sfatul, de povata unui tata. Mai ales ca Silviu Mihai stie foarte bine, din propria experienta de viata, din cele patimite cu Bianca: banii nu fac totul…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS