18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConducerea BIOSIN Calafat - acuzata de evaziune fiscala si fals intelectual

Conducerea BIOSIN Calafat – acuzata de evaziune fiscala si fals intelectual

• Directorul general, cel economic si un economist sint cercetati penal pentru ca nu au virat 455 de milioane de lei, accize si TVA • Conducerea societatii sustine insa ca este nevinovata • Iuliu Toma, directorul economic, spune ca este vorba de o interpretare „dupa bunul plac“ a legii

Lucratorii Serviciului politiei economico-financiare Dolj au inceput urmarirea penala impotriva actualei conduceri a SC BIOSIN SA Calafat. Titu Netoiu, director general, Iuliu Tudor, director economic, si Aurel Mungiu, economist, sint acuzati de evaziune fiscala si fals intelectual pentru ca, dupa cum sustin politistii, s-au sustras in perioada august-noiembrie 2001 de la plata a 455 de milioane de lei, accize si TVA. „Prin neinregistrarea in totalitate a veniturilor realizate si inregistrari fictive in contabilitate, conducerea societatii s-a sustras de la plata TVA si a accizelor. Impotriva celor trei s-a inceput urmarirea penala pentru evaziune fiscala si fals intelectual“, a precizat lt. col. Iancu Bita, seful de cabinet al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

„Nu este vorba de nici o sustragere“

Conducerea BIOSIN sustine insa ca este nevinovata si ca la mijloc este o interpretare eronata a legii. „Potrivit legii, acciza se calculeaza si se plateste de producator. Astfel, noi am platit accize pentru produsul fabricat de noi, iar pentru distilatul luat de la producator am dedus aceste accize potrivit legii. Deci, accizele pentru materia prima trebuie sa le plateasca producatorul de materie prima, nu BIOSIN. Nu este vorba de nici o sustragere, ci de o interpretare dupa bunul plac a legii. Procesul-verbal de constatare a fost contestat de noi si speram ca instanta sa stabileasca adevarul“, a spus Iuliu Tudor, director economic la SC BIOSIN SA Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS