20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatii de la CORAPET Corabia vor primi salarii doar daca se vind instalatiile

Angajatii de la CORAPET Corabia vor primi salarii doar daca se vind instalatiile

Ieri, salariatii l-au huiduit pe directorul economic

Aproape 100 de angajati ai SC CORAPET SA Corabia au demonstrat si ieri in fata fabricii, solicitind noii conduceri plata imediata macar a unei parti din salariile restante. Disperarea si neajunsurile cu care se confrunta majoritatea salariatilor au facut ca ieri lucrurile sa fie la un pas de a degenera: sosirea directorului la fabrica a coincis cu un val de huiduieli si reprosuri. Doar datorita interventiei unor colegi cu mintea mai limpede nu s-a ajuns la o revolta generalizata.

Pentru ca oamenii au ajuns sa se hraneasca doar din zvonuri. Pe care asteptarea le amplifica si le deformeaza.

Se vor vinde instalatiile

Luni, 15 aprilie, o delegatie condusa de directorul interimar Romeo Radovici si de liderul sindical Gheorghe Pita s-a intilnit cu directorul APAPS, Popa Stan, intr-o incercare disperata de a gasi solutii pentru iesirea temporara din criza. Practic, de aproximativ cinci luni, fabrica a inghetat, iar de trei luni salariatii nu au mai primit nici un leu. Reprezentantii APAPS in AGA, desfasurata in urma cu trei saptamini, au scapat de furia oamenilor promitind un ajutor urgent, care insa n-a venit. Directorul Romeo Radovici spune ca ajutorul financiar nici nu va veni asa repede: „Din discutia purtata cu domnul director Popa Stan am primit acceptul sa scoatem la vinzare citeva utilaje si instalatii in valoare de un miliard si jumatate de lei pentru a plati o parte din salariile restante. In ceea ce priveste repornirea fabricii, am fost asigurati ca vom primi sprijin pentru acordarea unui credit in valoare de peste un miliard din partea EXIMBANK. Dar, deocamdata, sint promisiuni. Oamenii sint disperati si nu mai au rabdare“. La rindul sau, liderul sindical Gheorghe Pita nu mai stie ce sa le spuna oamenilor. Ieri, el a lipsit din mijlocul colegilor sai si acest fapt a stirnit suspiciuni.

Nu sint perspective

Situatia de la CORAPET Corabia nu se va solutiona prea curind. Intrarea societatii in regim de administrare speciala va trena lucrurile. Iar privatizarea este departe. Se negociaza. Cei 462 de salariati cer o solutie, o perspectiva, un ban, ceva… Nimeni insa n-are un raspuns ferm. Singurul care a incercat, daca nu sa rezolve situatia, macar sa obtina din partea APAPS o atitudine ferma, subprefectul de Olt, Zoltan Erdei, a fost prins si el in itele umbroase de la Bucuresti si aburit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS