18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMacaraua lui Bulucea - scena unei iubiri neimpartasite

Macaraua lui Bulucea – scena unei iubiri neimpartasite

• Un craiovean a amenintat ca se arunca de pe macaraua din vecinatatea blocului S 200 daca iubita sa nu se intoarce la el • George Colea n-a fost convins nici de mama sa si nici de pompieri sa coboare, cerind sa fie adusa la fata locului concubina • Pentru ca politistii n-au gasit-o pe Alina Pirlea, familia l-a mintit pe amorez ca tinara este internata in spital • Barbatul a coborit de bunavoie dupa o ora si 20 de minute, renuntind sa se mai arunce in gol, dar amenintind ca-si va taia gitul

„Macaraua lui Bulucea“ – asa denumesc craiovenii monstrul de otel din vecinatatea blocului S 200 din Calea Bucuresti, locul unde cei care au vreo nemultumire se urca, apoi ameninta ca se vor arunca in gol daca nu li se rezolva problema. Barbatul care s-a cocotat simbata pe macara – al cincilea caz de pina acum si al doilea din acest an – nu dorea sa obtina insa o audienta la primar, ci doar sa-si recupereze consoarta care-l parasise.

Necazuri sentimentale la inaltime

Celebra macara de linga blocul S 200 a fost simbata din nou in centrul atentiei. Un barbat de etnie roma s-a cocotat in jurul orei 15.00 pe platforma aflata la aproximativ 40 de metri inaltime si a amenintat ca se arunca in gol. Un echipaj de politie si doua masini de pompieri au sosit imediat la fata locului. Pompierii au incercat sa-l convinga pe individ sa se dea jos, dar, vazind ca nu-i chip, l-au intrebat din ce motiv vrea sa se sinucida. Ei au aflat ca barbatul – pe nume George Colea, de 27 de ani, din Craiova – era suparat foc pe concubina sa, care il parasise cu vreo doua zile in urma, fara sa-i dea vreo explicatie. El credea ca ar fi bine sa-si puna capat zilelor, aruncindu-se de pe macara. Tinarul s-a aratat totusi dispus sa renunte la intentiile sinucigase, daca iubita sa va binevoi sa se prezinte la locul cu pricina, ca sa o convinga sa se intoarca acasa. George Colea i-a insarcinat pe pompieri si politisti sa-i gaseasca aleasa inimii, dupa o fotografie pe care le-a aruncat-o de sus.

„Aduceti-i femeia lui, ca a plecat de acasa nebatuta!“

In timp ce Colea isi striga pasul, o multime de curiosi se inghesuiau sa-l vada pe „temerar“. „Ba, daca tot te urcasi, macar sari dracu’ de acolo, nu-i tine pe toti oamenii astia in frig“, i-a strigat un taximetrist al firmei ROMNICON, care isi oprise pentru o clipa autoturismul Cielo. Politistii au plecat imediat sa o caute pe Alina Pirlea. Dupa citeva minute, ei s-au intors fara ea, dar impreuna cu Eugenia Barbu, mama lui Colea. Cind si-a vazut fiul pe macara, femeia a cazut in genunchi, rugindu-l cu ochii inlacrimati sa coboare. „Aduceti-i femeia lui, ca a plecat de acasa nebatuta! Aduceti-i-o pe vagaboanda sa o vada, ca se potoleste!“, a strigat ea. Colea nu s-a aratat induiosat de rugamintile mamei sale si a cerut insistent sa o vada pe Alina. Politistii i-au facut din nou pe plac si au plecat in cautarea femeii. Intre timp, Colea a parasit platforma si s-a urcat in virful macaralei, unde s-a oprit pentru citeva minute ca sa se odihneasca putin sprijinit de una dintre balustrade. Politistii nu au reusit sa dea de concubina nici de data aceasta, dar s-au intors insotiti de una dintre surorile ei. Fata l-a mintit spunindu-i ca Alina nu a putut veni pentru ca era in spital, bolnava, iar Colea a fost de acord sa coboare abia dupa ce familia lui i-a promis ca vor merge impreuna sa o vada.

Happy-end, dar nu definitiv

George Colea nu a contenit cu amenintarile nici dupa ce a pus piciorul in siguranta pe pamint. Profitind de prezenta presei, el le-a strigat politistilor: „Nu ma enervati, ca sint suparat pe viata! Imi iau carotida cu lama si tot mor daca vreau, sa ma vada o tara intreaga“. Apoi a plecat cu familia, spre dezamagirea privitorilor, care se asteptasera la un final mai spectaculos.

Obisnuiti cu asemenea evenimente, reprezentantii municipalitatii nici macar n-au catadicsit sa treaca pe la locul incidentului, mai ales ca primarul Vasile Bulucea promisese inca de acum doua luni ca va demonta macaraua. „Domnul primar a vorbit cu conducerea societatii care are macaraua in proprietate sa o dezmembreze. Nu stiu de ce nu au dat-o jos pina acum, pentru ca operatiunea respectiva nu ar fi costat mai mult de zece milioane de lei“, a spus viceprimarul Antonie Solomon, cind a aflat de intimplare. Pina una-alta, macaraua de la blocul S 200 ramine in continuare o scena pentru amatorii dispusi sa dea reprezentatii gratuite in aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS