19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncaierarea dintre doctorii Ghica si Iordache va sfirsi la Tribunal

Incaierarea dintre doctorii Ghica si Iordache va sfirsi la Tribunal

Cei doi se acuza reciproc de declansarea ostilitatilor

Doar un proces, cu expertize medico-legale, cu martori, cu avocati, va pune capat evenimentelor declansate joi, 11 aprilie, la Spitalul Judetean Slatina, in cadrul Sectiei de obstetrica-ginecologie 2. Desi s-a ridicat valul secretomaniei si combatantii au vorbit, este greu de apreciat cine a fost in lupta tigrul spumegind si cine a fost caprioara care pastea linistita. Fiind vorba de o casta cu mestesug la rani si plagi sau gauri negre, se va face apel la multe viclesuguri si fineturi ale meseriei.

Sa-l ascultam pe doctorul Paul Ghica

Doctorul ginecolog Paul Ghica este doctor in stiinte medicale. Daca n-ar fi fost, la virsta sa, 64 de ani, joia trecuta nu-l mai gasea in spital. Ar fi fost un pensionar stimat pentru viata petrecuta la capatul bolnavilor si nu un sef de sectie implicat intr-un incident care a pus pe jar lumea medicala. Si astazi n-ar mai fi avut nasul rupt si cheaguri de singe sub ochi.

Doctorul Ghica il acuza pe doctorul Gheorghe Iordache de agresiune si vatamare corporala grava. Ba, mai mult, il acuza pe colegul sau ca l-a sechestrat: „Joi dimineata a venit in control o echipa de medici din cadrul Directiei de Sanatate Publica, in frunte cu directoarea, dr. Elisabeta Nae, si de la Inspectia Sanitara. Controlul a vizat maternitatea si celelalte compartimente ale sectiei. In salonul de avorturi am constatat dezordine si mizerie si 10-12 femei imbracate in haine de strada, unele cu copiii dupa ele, fara foi de observatie si fara chitante de plata a serviciului care urma sa li se faca. Sosind in cabinetul de lucru, am facut observatiile de rigoare in calitate de sef de sectie, dupa care una dintre femeile care fusesera chiuretate fara forme legale in cabinet de dr. Iordache, impreuna cu asistenta Alina Nitescu, a fost condusa in salon. Atunci, dr. Iordache, un tip violent, asa cum il cunoaste toata lumea, a incuiat usa cabinetului si mi-a aplicat prin surprindere citeva lovituri de pumn in fata. Am cazut in inconstienta si cind mi-am revenit eram balta de singe. Cu mare greutate, atunci cind mi-am revenit, am reusit, prin batai cu picioarele in usa cabinetului, sa fiu auzit de o infirmiera care a fortat usa incuiata si sprijinita cu spatele de dr. Iordache pe care-l imploram ca, indiferent ce sentimente are fata de mine, sa-mi acorde primul ajutor. Au sosit in cele din urma la fata locului doctorii Mircea Sardan si Jana Dascalu, ginecologi in cadrul sectiei. Hemoragia mi-a fost oprita de doctorul Bertesteanu. Apoi a venit si directorul spitalului, dr. Romeo Stanculescu. Doctorul Iordache a fost intrebat daca are ceva si a spus ca <<nu!>>. Dr. Iordache a spus doar ca regreta cele intimplate. In fata celor cinci le-am spus ca nu-l voi ierta niciodata si ca organele de cercetare penala vor fi imediat anuntate, ceea ce a si facut familia mea. Si asta deoarece, pe linga ultrajul adus mie in timpul serviciului, sechestrarea in cabinet si vatamarea corporala grava, i-au lipsit acestuia (dr. Iordache – n.r.) acel dram de credinta in Dumnezeu si crez in meseria de medic in a acorda prim ajutor. Declaratiile tuturor martorilor in cadrul anchetei penale vor scoate la iveala crudul adevar“.

Iata ce spune doctorul Gheorghe Iordache

Doctorul ginecolog Gheorghe Iordache are 55 de ani si este inlocuitorul sefului de sectie atunci cind acestea este plecat din spital. In urma incidentului de joi are un hematom posttraumatic in regiunea toracica inferioara dreapta si vinatai pe bratul sting. El regreta cele intimplate si are propria varianta in legatura cu episodul de joi: „Joi dimineata am lipsit aproximativ o ora din spital, dupa raport. Cind m-am intors, am facut citeva vizite la pacientele cu cazuri deosebite, dupa care am intrat in cabinetul meu. La un moment dat a venit si doctorul Paul Ghica, seful de sectie. Trebuie sa va spun ca in sectie domneste de o foarte lunga perioada de timp o atmosfera de stres, intretinuta de doctorul Ghica. In mod inevitabil apar astfel de tensiuni. In ceea ce ma priveste, am evitat cam de un an sa mai intru in discutii pe teme stresante. Am lasat lucrurile sa se atenueze de la sine. Dr. Ghica a inceput sa-mi reproseze ca la salonul de avorturi s-a gasit mizerie si ca eu nu fac nimic sa curmez o astfel de stare, dupa care lucrurile au degenerat in amenintari si injuraturi. Eu am vrut sa ies din cabinet in acel moment, dar dr. Ghica m-a apucat de brate si m-a inghesuit linga fereastra. Dupa citeva smuceli am reusit sa-l indepartez. Atunci el s-a impiedicat si a cazut, izbindu-se de scaunul de la birou si a inceput sa-i curga singe din nas. I-am dat un servetel de hirtie sa-si tamponeze rana. El a inceput sa strige dupa ajutor si sa ma injure. Atunci, l-am rugat sa nu faca galagie, ca ne facem de ris daca iese cu singele pe fata. Dar el n-a vrut. Dupa ce au venit ceilalti colegi si au constatat ce s-a intimplat, am plecat fiecare la treburile lui. In acea noapte mie mi s-a facut rau si am plecat la spital. Mi s-a descoperit la sectia medicala un hematom posttraumatic in regiunea toracica si am fost indrumat la Sectia chirurgie, mai intii la dr. Diaconescu si apoi la dr. Corbea. Aici am facut o radiografie si un ecograf. Aud ca mi-am provocat singur niste rani. Sint aberatii“.

Ce se mai aude

Cazul bataii dintre cei doi ginecologi slatineni a provocat rumoare in lumea medicala si nu numai. Conform declaratiilor acestora, fiecare a fost agresat de celalalt. Directorul Spitalului Judetean Slatina, dr. Romeo Stanculescu, a declarat ca astazi va putea spune oficial un punct de vedere, dupa ce va analiza declaratiile celor doi si declaratiile martorilor. Cadrele medicale ale spitalului slatinean sint impartite in doua tabere. Fiind vorba de medici care au o vechime de peste un sfert de veac in institutie, fiecare are prietenii si dusmanii sai. Multi spun insa ca de anul trecut, de cind o tinara din Draganesti a murit, facind stop cardiac pe masa de operatie, la o simpla cezariana, doctorul Ghica este alt om. Pe de alta parte, nici doctorul Iordache nu este usa de biserica. Dincolo de penibilul situatiei ar fi insa pacat ca pe fondul acestui conflict, cei doi sa-si scoata cimitirele in fata publicului. Ar pati si mai rau…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS