14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi ginecologi de la Spitalul Judetean Slatina s-au batut de le-au sarit capacele

Doi ginecologi de la Spitalul Judetean Slatina s-au batut de le-au sarit capacele

Amindoi sint acum internati in spital cu leziuni grave si in stare de soc

A fost ca-n filme. Probabil ca doctorului Gheorghe Iordache i se va spune de-acum, in Spitalul Judetean Slatina, Van Damme. Joi dupa-amiaza, el si-a distrus practic seful, pe doctorul Paul Ghica, intr-o bataie cinstita, intr-un salon incuiat. A fost „care pe care“ intr-un episod care a socat intreg spitalul prin urmarile lui. Cind au fost descoperiti, zaceau intr-o balta de singe, iar doctorului Ghica ii atirna nasul intr-o parte.

O dupa-amiaza de pomina

Linistea care domnea joi dupa-amiaza in Spitalul Judetean Slatina a fost sparta de o veste care s-a raspindit ca fulgerul. La Sectia de obstetrica-ginecologie 2 erau doi raniti grav. Atit de mare a fost mirarea incit o asistenta era cit pe-aci sa cheme salvarea. Au sosit repede la fata locului citiva medici, directorul spitalului, dar si politia. Intr-o rezerva de linga cabinetul sefului de sectie, zaceau, intr-o balta de singe, seful Sectiei obstetrica-ginecologie 2, medicul Paul Ghica, si unul dintre cei mai buni medici ginecologi, Gheorghe Iordache. Cel mai grav parea cazul doctorului Ghica, al carui nas atirna intr-o parte. Amindoi doctorii aveau arcadele sparte si erau plini de singe. A fost un spectacol tragicomic, dar sosirea politistilor i-a adus cu picioarele pe pamint pe toti cei de fata. Conform unui martor ocular, politistii au ramas practic blocati. Nu le venea sa creada ca este real ceea ce vad! Cu toate acestea, la cererea unuia dintre doctori au fost nevoiti sa ia niste masuri. Nici nu stiau cum sa procedeze, li se parea ciudat ca doi oameni stimati in oras pot sa decada in asemenea hal.

In cele din urma s-a convenit ca, dat fiind insolitul situatiei, doctorii sa fie mai intii internati, sa fie consultati si tratati, amindoi fiind in stare de soc. Avind nasul aproape distrus, doctorul Paul Ghica a fost internat la Sectia ORL, iar doctorul Gheorghe Iordache – la Sectia de chirurgie toracica. Impreuna cu directorul spitalului, Romeo Stanculescu, politistii au hotarit sa continue ancheta dupa ce acestia vor iesi din soc.

Zvonuri, birfe, senzatii tari

Este greu de descris atmosfera care a domnit ieri in Spitalul Judetean Slatina. Pina si prefectul judetului, Marin Diaconescu, dupa videoconferinta cu primul – ministru, l-a intrebat rizind pe comandantul IJP Olt, col. Ion Mladin, despre ce s-a intimplat la spital.

Oricum, toata lumea este nedumerita in legatura cu proportiile luptei. Asta avind in vedere disproportia fizica dintre cei doi combatanti: dr. Gheorghe Iordache este „o jumatate de buletin“, dar are atuul virstei, fiind mai tinar, iar dr. Paul Ghica este solid, cu accente de obezitate, dar aproape de pensie. Dr. Paul Ghica este unul dintre cei mai vechi si respectati medici din spital. Ieri in spital, conclavul asistentelor dezbatea la greu, la fiecare etaj, situatia. Cu greu se poate stabili insa adevaratul motiv al luptei dintre cei doi. La etajul doi, varianta aflata in dezbatere era aceea ca in spital urma sa vina o comisie care sa analizeze situatia la nivelul ginecologiei. Dr. Ghica discutase cu ceilalti medici sa evite in perioada urmatoare interventii chirurgicale in cazuri cu probleme pentru a evita un pocinog. Dupa toate probabilitatile, joi dupa-amiaza, Ghica l-a gasit pe Iordache operind un astfel de caz, si de aici s-au luat la injuraturi si apoi la lupta dreapta. La un alt etaj, se vorbea despre neintelegerile privind spagile, la modul „Nu-i mai satura Dumnezeu…“. Cum peste tot s-au luat insa masuri exceptionale de pastrare a imaginii spitalului, nici medicii si nici asistentele n-au binevoit sa faca declaratii oficiale sau in nume propriu.

O grava problema de imagine

Directorul Spitalului Judetean Slatina este consternat: „Domnule, n-am cuvinte. Dupa ce ca ne confruntam cu atitea probleme legale de sase ani, de conditii, ca ne straduim sa mentinem un echilibru, mai apare si un caz ca asta. Sint consternat. Am vorbit si cu alti medici sa alcatuim o comisie care sa discute cu cei doi sa vedem care au fost cauzele. Cert este ca vom lua masuri cu amindoi medicii. Este grav ceea ce s-a intimplat, indiferent de motivele care au condus la aceasta situatie. Mie, ca om, mi-a fost jena cind au venit ieri (joi – n.r.) politistii la spital“.

Ieri, grupul de medici convocat de Romeo Stanculescu a discutat cu medicii Ghica si Iordache. Dr. Paul Ghica a inaintat, se pare, o plingere impotriva dr. Gheorghe Iordache. Fapt confirmat si de organele de politie. In cazul in care perioada de spitalizare a dr. Ghica va depasi 21 de zile, Iordache este pasibil de inchisoare. Ramine de vazut insa daca dr. Ghica, in urmatoarele zile sau saptamini, va pastra aceasta atitudine fata de colegul sau mai tinar. Poate ca acesta va mai mari si el comisionul, pentru binele tuturor si pentru imaginea spitalului. Pentru ca pina atunci, vorba florarului de la poarta spitalului: „S-au facut dracului de ris!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS