14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Stiri diverse

Un tinar a violat, batut si tilharit o batrina

O batrina de 73 de ani a fost violata, dupa care a fost batuta mar si jefuita de toti banii pe care ii avea in casa. Elena Ghita, din satul Capu Dealului, comuna Branesti, a fost trezita ieri-dimineata, in jurul orei 4.00, din somn, de batai puternice in usa. Femeia locuia singura de mai mult timp si, de frica, a refuzat sa ii dechida celui care insista sa intre. Vazind ca batrina nu vrea sa il lase inauntru, Andrei Nicolae Turcitu, de 20 de ani, a fortat usa, dupa care s-a napustit peste batrina, violind-o. Pentru a o face sa nu mai tipe, tinarul i-a tras o bataie sora cu moartea. Dupa ce a terminat cu femeia, Nicolae Turcitu s-a apucat sa scotoceasca prin casa, de unde a sustras suma de 3.000.000 de lei, fugind de la locul faptei. Elena Ghita a fost gasita in stare de soc de o vecina, care a anuntat imediat politia si salvarea. Batrina violata a fost transportata la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale. In ceea ce il priveste pe violator, acesta a fost prins de catre politisti, la citeva ore dupa comiterea faptei, neapucind sa fuga din Branesti. Nicolae Turcitu figura in evidentele politiei ca recidivist, pentru fapta comisa acesta riscind sapte ani de inchisoare.

(E.M.)

Aprovizionare gratuita

Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Olt a inceput urmarirea penala impotriva lui Mihai Stanescu, de 28 de ani, din Rimnicu Vilcea, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals. Stanescu este acuzat ca, in calitate de administrator la SC Independenta SRL din Rimnicu Vilcea, a emis o fila cec fara acoperire in contul firmei, pentru a putea lua materii prime. El a luat de la o firma din Slatina, SC Comtechco SRL, in luna iunie a anului trecut, teava de constructii in valoare de circa 458,6 milioane de lei. Pentru a deconta materialele, Stanescu a emis o fila cec pe suma mentionata, cu toate ca in contul unitatii sale disponibilul nu depasea 800.000 de lei.

(M.M.)

S-a inecat in Jiu

Un barbat de 44 de ani a fost gasit inecat in Jiu. Constantin Tolescu, din Urdari – Gorj a fost zarit simbata dimineata pe malul Jiului, in zona comunei Plopsoru, de catre un localnic care pastea vacile. Din primele cercetari efectuate de politia locala din Plopsoru, Constantin Tolescu se pare ca s-a inecat in timp ce se afla la pescuit. Cadavrul barbatului a fost transportat la morga Spitalului Turceni, pentru efectuarea necropsiei.

(E.M.)

Incendii intre vecini

Un foc lasat nesupravegheat a distrus partial doua gospodarii invecinate din localitatea Rosiuta, Motru. Pentru a face curat in gospodarie, Dumitru Ciuta a ars simbata mai multe resturi de furaje, focul nesupravegheat cuprinzind si o anexa a casei lui Domnica Trotea. Incendiul a afectat doua grajduri, precum si o parte din acoperisul casei lui Dumitru Ciuta. Pagubele constatate de pompieri au depasit 15.000.000 de lei. Un incendiu asemanator s-a produs ieri-dimineata, in localitatea Pociovaliste, Novaci. Focul a pornit de la un scurtcircuit, produs in sopronul Mariei Balaceanu, extinzindu-se la gospodaria lui Ion Popa. Au ars acoperisurile a doua anexe, acoperisul casei Mariei Balaceanu, trei tone de fin, patru metri cubi de material lemnos, precum si 16 gaini. La stingerea incendiului au participat unitati de pompieri din Novaci si Bumbesti-Pitic, valoarea pagubelor fiind de peste 200.000.000 de lei.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS