30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a disparut misterios in labirintul jocului piramidal Dynamic Elite

Un craiovean a disparut misterios in labirintul jocului piramidal Dynamic Elite

Ion Stoica, de 45 de ani, din Craiova, a disparut in urma cu aproape trei saptamini. De atunci, familia il cauta, dar in zadar. El a fost vazut ultima data de colegii de serviciu de la SC COMCEREAL pe 14 martie. A ramas dupa program sa sarbatoreasca ziua de nastere a unui coleg, iar in jurul orei 19.00 a plecat spre casa. Nimeni nu stie daca Ion Stoica a mai ajuns la garsoniera din cartierul 1 Mai in care locuia si a plecat noaptea in oras sau s-a dus in alta parte. „De atunci nu mai stim nimic de el. Nu stim unde este. L-am cautat peste tot, pe la spitale, pe la sectiile de politie, chiar si la morga, dar nici urma de el“, a spus Angela Stoica, sotia celui disparut.

Ion Stoica s-a imprumutat in banca pentru a intra in joc

Membrii familiei cred ca disparitia barbatului este strins legata de misterul care pluteste asupra firmei CLUB DYNAMIC ELITE. Ion Stoica a fost racolat in luna decembrie a anului trecut, pe strada, de o necunoscuta si a fost convins sa intre intr-un joc. Trebuia sa depuna in contul firmei 1.700 de dolari si urma sa primeasca de citeva ori mai mult. „Aceasta femeie i-a luat mintile. Stim doar ca a scos din banca aproape 44 de milioane de lei, bani care ii ramasesera de la vinzarea unui apartament. Ca sa faca rost de intreaga suma pe care trebuia sa o depuna, a mai facut un imprumut de zece milioane de lei, la care l-au girat niste colegi. Din cite am inteles, trebuia sa inscrie in joc, in citeva luni, alte persoane ca sa-si recupereze banii. Daca aducea mai multe, primea citeva mii de dolari in plus“, povesteste Angela Stoica.

Despre jocul piramidal Dynamic Elite

La inceputul lunii martie, firma CLUB DYNAMIC ELITE, supranumita Casa de ajutor a salariatilor, a fost subiectul unui adevarat scandal. Garda Financiara din Constanta a descoperit ca asociatia respectiva ascunde de fapt un joc piramidal si a confiscat de la sediul firmei 64,4 miliarde de lei. S-a descoperit astfel ca sistemul organizat atrasese 5.300 de membri din toata tara, acestia obtinind cistiguri drept recunoastere pentru atragerea de noi participanti. Fiecare participant trebuie sa plateasca la inceput 1.700 de dolari si nu isi poate recupera banii decit daca atrage alti patru participanti si poate obtine profit daca numarul acestora creste. Din cei 1.700 de dolari, 300 intra oficial in conturile asociatiei, iar restul se inmineaza cash celor din structurile ierarhic superioare. Comisarii Garzii Financiare au descoperit ca firma CLUB DYNAMIC ELITE a cheltuit 4,7 miliarde de lei pentru ajutorarea sociala, dintre care 1,5 miliarde de lei au fost cheltuieli de protocol. Alte 2,4 miliarde de lei au fost date ca ajutoare unor membri care cistigasera diferite sume de bani. Comisarul general adjunct al Garzii Financiare a recunoscut ca jocul de tip piramidal implica riscul ca anumite persoane sa se imprumute de bani sau sa isi vinda locuintele pentru a obtine bani pe care insa ii pot pierde.

Ramona mai traieste cu speranta ca intr-o zi isi va vedea din nou tatal

Familia craioveanului disparut crede ca Ion Stoica a cazut victima jocului. „Totul s-a intimplat dupa ce a depus banii la acel joc. Isi vedea de serviciu, era un om linistit si niciodata nu a disparut fara sa nu se stie nimic de el“, a spus Angela Stoica. In urma unor neintelegeri de familie, Ion Stoica s-a despartit in fapt de sotia sa si s-a mutat singur in garsoniera cumparata in cartierul 1 Mai in urma cu aproape doi ani. Angela si Ion Stoica au impreuna o fiica, in virsta de 15 ani. Ramona mai traieste cu speranta ca intr-o zi isi va vedea din nou tatal. Ion Stoica este cunoscut ca fiind o fire linistita si fara dusmani. Vecinii de scara nu l-au vazut niciodata venind cu altcineva in garsoniera si nici nu l-au auzit facind vreodata scandal. „Ne intilneam uneori, dimineata, cind se ducea la serviciu sau seara cind se intorcea. Nu l-am vazut venind cu nimeni si nici nu facea probleme vecinilor. Era un om linistit. O singura data am vazut venind cineva la el. Anul trecut, de Sfintul Ion, fiica lui i-a adus un buchet de flori“, a spus Nicolae Stoica, vecin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS