25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO escroaca a lasat in urma ei zeci de milioane datorii

O escroaca a lasat in urma ei zeci de milioane datorii

Escrocul este o persoana care escrocheaza, scrie in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. Escrocheria este definita, in acelasi dictionar, ca inselarea unei persoane prin mijloace frauduloase, obtinerea de profituri nemeritate. Asa a procedat si Marinela Tudor, din Craiova, care, prin agentia imobiliara „Proiect“, a inchiriat de la G.A.D. o garsoniera si a uitat sa mai plateasca datoriile catre proprietarul locuintei.

Din ianuarie si pina in aprilie 2001, proprietarul unei garsoniere din Craiova s-a inteles cu Marinela Tudor in vederea inchirierii unei garsoniere. Dupa ce au fost lamurite conditiile inchirierii, Marinela Tudor, proprietara agentiei imobiliare „Proiect“, a dat drumul la lucrari si, ocupata pina peste cap cu vinzari si cumparari, a neglijat sa plateasca intretinerea, lumina si convorbirile telefonice pe care le-a efectuat. Pentru ca se adunasera prea multe facturi, proprietarul, G.A.D. (care, de rusine pentru modul in care a fost escrocat, ne-a rugat sa nu-i dam numele), a rugat-o pe Marinela de mai multe ori sa-si plateasca datoriile. Pentru ca de fiecare data raspunsurile erau „mai vedem, mai analizam, platesc saptamina viitoare, mai lasati-ma etc.“, in iunie 2001 a dat-o in judecata. Pe 22 noiembrie 2001 s-a pronuntat o hotarire definitiva si irevocabila prin care Marinela Tudor era obligata sa-i plateasca proprietarului garsonierei aproximativ zece milioane de lei. G.A.D., proprietarul garsonierei, nu a mai vazut niciodata banii pentru ca Marinela isi schimba domiciliul dupa cum are interes sau a facut rost de mai multe buletine cu mai multe adrese. Adresa la care a fost citata in procesul cu G. A.D. era Brazda lui Novac, bl. D13, ap. 19, Craiova. Ori, la acea adresa din Brazda lui Novac, proprietara este o alta persoana, care nu are nici o legatura cu Marinela.

Pina la urma, vazind ca se ingroasa gluma, Marinela, care a stirnit mila proprietarului cu povestea ei lacrimogena, s-a mutat intr-o alta garsoniera, unde povestea s-a repetat.

Dupa teapa de zece milioane, a urmat una de 15 milioane

Mizind pe bunul-simt al proprietarilor de imobile, Marinela Tudor, cu doua luni inainte de a se pronunta instanta in legatura cu datoria de zece milioane de lei, a incheiat un alt contract de inchiriere cu familia Minu pentru o garsoniera de la blocul „Patria“. De aceasta data, contractul a fost incheiat intre proprietarii garsonierei si firma CRINELI COM SRL. Marinela si-a dat alt domiciliu, si anume in Sarari, bl. O13, sc. 1, ap. 11. In prima luna de la instalare, Marinela a vorbit la telefon de sapte milioane si nu a platit decit 2,5, a doua luna a vorbit de sase milioane si a platit 3,7 milioane, dupa care nu a mai platit nimic. Pentru ca datoria la ROMTELECOM ajunsese la 15 milioane, postul telefonic a fost desfiintat, iar datoria a ramas sa o plateasca cine va mai putea. Petrica Minu, proprietarul garsonierei, a tot sperat sa obtina banii de la Marinela, pina cind a auzit ca nu era singurul inselat. Lista victimelor Marinelei este mult mai mare si, din cite stim noi, se pune la cale infiintarea unei asociatii care sa lupte pentru recuperarea banilor datorati de Marinela Tudor. Dorind sa ne respectam profesia, am vrut sa o ascultam si pe cea care i-a lasat pe multi cu buzunarele goale. Ne-a promis ca va veni la redactie la o data si o ora pe care am stabilit-o impreuna. Ne-ar fi mirat daca s-ar fi tinut de cuvint!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS