13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de circulatie in fata Spitalului Militar Craiova

Accident de circulatie in fata Spitalului Militar Craiova

• Soferul imprudent a ajuns in stare grava la spital • Un Cielo a facut praf o Dacie care efectua o manevra de intoarcere neregulamentara • Soferul vinovat a ajuns in stare grava la spital • Medicii nu stiu deocamdata daca pacientul va supravietui

Gheorghe Gavrila, de 52 de ani, a venit in urma cu citeva zile tocmai de la Timisoara ca sa isi viziteze socri. Ieri-dimineata si-a lasat autoturismul Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare TM-05-LGI parcat vizavi de Spitalul Militar Craiova. La prinz, barbatul s-a intors la masina impreuna cu fiica sa si cu o alta persoana. Fara sa se asigure, Gavrila a demarat in tromba si a virat stinga pentru a intoarce pe celalalt sens de mers. Greseala i-a fost fatala. Din spate venea regulamentar un Cielo alb, al carui conducator n-a mai putut evita impactul. „Mergeam spre centru, cind mi-a aparut brusc in fata o Dacie, pe care n-am avut timp sa o evit. Soferul Daciei a incercat sa treaca pe cealalta parte a strazii fara sa semnalizeze si sa se asigure, de parca nici nu-i pasa de celelalte masini“, a spus Catalin Baicu, de 26 de ani, soferul autoturismului Cielo cu numarul de inmatriculare DJ-06-MDE.

In loc sa intervina, cadrele medicale de la Spitalul Militar au anuntat Salvarea

In urma impactului, Dacia a fost proiectata la citiva metri distanta. Usile de pe partea soferului au fost impinse catre interior cu aproape o jumatate de metru, imobilizindu-l pe conducatorul auto. Martorii ocu-lari au dat imediat fuga la Spitalul Militar, solicitind cadrelor medicale de aici sa intervina. Slabe sperante, caci ambulanta acestei institutii nu avea nici macar targa. Tot ce au putut face angajatii spitalului a fost sa anunte Serviciul de Ambulanta, de unde a venit imediat la fata locului o masina echipata corespunzator. Cadrele medicale de pe ambulanta au reusit cu greu sa-l scoata din autoturism pe ranit, care a fost transportat apoi in stare de soc la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova. Dr. Valeriu Gutu, medicul care i-a acordat primele ingrijiri, a declarat ca victima a suferit un traumatism toracic grav, soldat, dupa toate probabilitatile, cu lezarea organelor interne, fapt care ii pune in pericol viata.

Gheorghe Gavrila a fost internat in Clinica de Terapie Intensiva, unde va ramine sub o stricta supraveghere medicala in urmatoarele zile. Fiica lui, aflata pe „locul mortului“, a scapat doar cu o sperietura zdravana. Ceea ce nu se poate spune si despre soferul de pe Cielo, Catalin Baicu, care a spart parbrizul cu capul si s-a lovit cu barbia de volan. Politia a inceput cercetarile, din primele constatari rezultind faptul ca soferul Daciei este singurul vinovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS