18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMitinguri de protest in toata tara

Mitinguri de protest in toata tara

Studentii basarabeni si bucovineni din Craiova au participat ieri, timp de doua ore, la un miting de protest in fata Teatrului National. In spirit de solidaritate fata de romanii de peste Prut, Craiova, alaturi de marile orase ale tarii – Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara – a tinut sa-si exprime mesajul anticomunist chiar in Ziua Marii Adunari Nationale de la Chisinau. La protest au mai participat membri ai PPCD Noua Generatie, reprezentanti ai organizatiilor de tineret PNTCD si PRM Dolj.

„Mi-e teama de ce se va intimpla, chiar daca portile de la Chisinau sint inchise pentru cei care vor sa participe la Marea Adunare Nationala. Speram sa se sparga baricada impusa de comunisti“, a declarat Dorin Tabarta, presedintele Ligii Studentilor Basarabeni si Bucovineni din Craiova, referindu-se la situatia incordata din Moldova.

Alaturi de apelul la lupta impotriva introducerii limbii si bisericii ruse si a istoriei Moldovei, protestatarii au cerut eliberarea vicepresedintelui PPCD, Vlad Cubreacov, rapit in urma cu o saptamina, dupa „metoda Moscovei rosii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS