17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorii jafului unei benzinarii din Cimpina au fost prinsi la Orsova

Autorii jafului unei benzinarii din Cimpina au fost prinsi la Orsova

Politistii din municipiul Orsova i-au depistat si prins, in seara zilei de 29 martie, in jurul orei 21.30, pe Emilian Braina, de 28 de ani, din comuna Tulnici, judetul Vrancea, si pe Daniel Curde, de 26 de ani, din Izimsa, judetul Teleorman.

Cei doi erau dati in urmarire generala, deoarece se sustrageau urmaririi penale, pentru savirsirea infractiunii de furt din locuinta, comis pe raza judetului Prahova. Infractorii nu au opus rezistenta in momentul arestarii si au recunoscut ca ei sint autorii jafului comis in seara de 20 martie, cind au sustras din imobilul anexa al statiei PECO Ana Com din Cimpina suma de 50.000 de dolari si 80 de milioane de lei, care apartineau lui Danut Nedelcu, proprietarul benzinariei.

Politistii prahoveni au reusit sa-l retina, in acea seara, pe Gheorghe Nistor, al treilea participant la furt, de la care au recuperat 34.000 de dolari si 64 de milioane de lei.

Prinsi in momentul in care asteptau calauza

Emilian Braina si Daniel Curde au reusit sa fuga, urcindu-se intr-un tren cu care au mers pina la Brasov, iar apoi cu un autoturism au ajuns la Roman.

Cei doi au sosit a doua zi in Bucuresti, iar de aici au venit in municipiul Orsova, cu intentia de a parasi Romania si de a ajunge in Iugoslavia. Chiar in momentul in care barbatii asteptau o calauza care sa ii scoata din tara, au fost legitimati de o patrula de politie din Orsova si retinuti, in urma verificarilor efectuate. Asupra lor s-au mai gasit 2.400 de dolari si zece milioane de lei. Daniel Curde a declarat ca el a stat doar in curtea benzinariei, Braina si Nistor fiind cei care au intrat in casa patronului statiei PECO. Tot el le-a declarat politistilor ca asupra sa au ramas 3.500 de dolari, o parte din bani fiind pierduti de complicii sai intr-o ripa. Emilian Braina si Daniel Curde au fost predati de catre politistii orsoveni colegilor din Prahova, pentru continuarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS