21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Consilierii slatineni au imn

Municipiul Slatina se numara, incepind din aceasta saptamina, printre putinele localitati din tara care au… imn propriu. Decizia a fost luata in sedinta din 28 martie a consiliului local, fiind aprobata cu majoritate de voturi, chiar daca unii consilieri nu s-au putut abtine de la unele remarci ironice. La sfirsitul sedintei, imnul a fost difuzat in prima auditie pentru membrii Consiliului Local Slatina, dar si pentru reprezentantii mass-media participanti la sedinta. Imnul, alcatuit din trei strofe de cite patru versuri (cu refren), este creatia Olgutei Lupu si a lui Berzovis Zefir Ghencea. Lucrarea lor a cistigat concursul de creatie organizat de Consiliul Local si Primaria Slatina, in colaborare cu Centrul Cultural „Oltul“, in urma unei propuneri a consilierului Ion Badescu.

(M.M.)

19 asociatii severinene – fara apa din 9 aprilie

Societatea de apa canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin a somat 19 asociatii de locatari-proprietari din municipiu sa achite pina pe 9 aprilie facturile restante la plata serviciilor furnizate. Datoriile acestor asociatii sint 2,3 miliarde de lei. Primele trei mari asociatii datornice sint: Asociatia 43 – 322 de milioane de lei, Asociatia 22 – 227 de milioane de lei si Asociatia 13 – 210 milioane de lei.

(D.L.)

CNLO vrea sa lichideze stocurile de carbune pina la 1 iunie

Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) si-a propus sa lichideze stocul de carbune existent pina la 1 iunie. Conducerea CNLO va inainta, in perioada imediat urmatoare, Ministerului Industriilor si Resurselor programul de dezvoltare si restructurare a Companiei, urmind sa discute si cu reprezentantii TERMOELECTRICA in ceea ce priveste reesalonarea livrarilor de lignit, pina la inceputul lunii iunie. In acest fel, CNLO urmareste ca in perioada de vacanta a ortacilor sa fie lichidat intreg stocul de carbune.

(E.M.)

REMAT Turnu Severin-sanctionata pentru poluare

Inspectoratul de Protectie a Mediului Mehedinti a primit joi mai multe apeluri din partea cetatenilor din apropierea societatii de valorificare a deseurilor REMAT SA, care sesizau faptul ca un fum inecacios iesea din curtea acestei institutii. Dupa verificarile efectuate la fata locului, inspectorii au constatat ca incidentul a fost legat de dezmembrarea unui rezervor, in urma careia au luat foc niste reziduuri petroliere. Focul izbucnit astfel a fost izolat si stins, iar societatea a primit o amenda de 15 milioane de lei.

(D.L.)

Ortacii olteni isi ajuta cu alimente colegii din Baia Mare

Uniunea Federatiilor Sindicatelor Miniere Oltenia(UFSMO) le-a trimis ieri minerilor de la Baia, Borsa si Rodna un transport cu alimente si apa minerala. Ortacii din bazinele miniere ale Olteniei s-au solidarizat in acest fel cu colegii lor aflati de mai mult timp in greva. Pentru a putea stringe cele 6.000 de conserve, piinea, apa minerala, precum si materialele igienico-sanitare, aproximativ 15.000 de mineri au renuntat la o zi de masa, pe care Compania Nationala a Lignitului Oltenia le-o acorda gratuit.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS