17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Puterea presei nu trebuie neglijata“

„Puterea presei nu trebuie neglijata“

La prima conferinta de presa organizata in acest an de Curtea de Apel Craiova, conducerea acestei instante a promis transparenta totala in ceea ce priveste activitatea judecatorilor din subordine.

„Justitia reprezinta inima democratiei, pentru ca nu poate exista un stat de drept fara o justitie independenta. Nu trebuie sa tratam insa puterea judecatoreasca prin prisma celor citiva din rindul ei care incalca legea. Sint un adversar <<atomic>> al celor necinstiti din sistem. In cadrul justitiei, coruptia nu are ce cauta si o putem inlatura ca sa devenim o padure fara uscaturi“, a spus Constantin Furtuna, secretar general al Consiliului Suprem al Magistraturii si prim-vicepresedinte al Curtii de Apel Craiova, desemnat de presedintele Stefan Ciontu si drept purtator de cuvint al acestei institutii.

Constantin Furtuna a tinut sa precizeze ca ar fi ideal ca justitiabilii sa-si rezolve problemele in salile de judecata, nu apelind la autoritatile politice ori administrative sau la presa, mentionind insa ca nici puterea presei nu trebuie neglijata. „Poate si acesta este motivul pentru care, cu exceptia invitatiilor oficiale, n-am mai fost la un restaurant cu sotia dinainte de 1989. Nu stii cum te recunoaste un ospatar si vine sa te intrebe de un proces al lui, fapt care poate da nastere la interpretari daca ajunge in presa. De aceea eu pledez pentru o prezentare cit se poate de corecta a activitatii judecatorilor si personalului auxiliar din cadrul instantei, o transparenta conditionata doar de pastrarea decentei“, a afirmat prim-vicepresedintele Curtii de Apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS